Magický hlas rebelky

80%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Vůbec není od věci, když vypovídá "žena o ženě": ví, co je pro ženu podstatné a citlivá témata (nadvakrát zmařená rodina, ztráta dítěte, vztah k mužům v současnosti) dokázala podat bez rozdírání, ale ne úplně věcně a necitelně, bez emocí - ty jsou naopak přítomny ve zcela přiměřené míře. Nechává paní Martě prostor k výpovědi, celý film je prostý přehrávání a pozérství. Naopak ukazuje samozřejmost, s jakou zpěvačka dokázala obětovat kariéru s tím, že se nikdy nezpronevěřila - je hrdinkou právě proto, že se jí necítí být, a to režisérka vystihla skvěle. Hudební stránka je ozdobou - výběr písní proveden se vkusem a poučeně.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Aneb jak jde za hodinu a půl neříct vůbec nic, co by mělo nějakou informační hodnotu. Jede se na emoce. Dost otravné emoce, které necítím potřebu sdílet, i když ve správném podání bych s tím neměl problém.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Příběh Marty Kubišové mě vždy fascinoval a myslím, že jsem si již za život přečetl hodně článků o jejím osudu. Řada momentů z jejího života, které znám se v dokumentu neobjevují a dokonce nejsou ani zmíněny, ale je tam spousta informací, o kterých jsem dosud vůbec nevěděl. Cinefily bude jistě zajímat její živelný vztah s režisérem Janem Němcem, naopak zamrzí absence Heleny Vondráčkové, která je v dokumentu přítomna archivními záběry. Na druhou stranu, lidsky samozřejmě chápu důvody, proč tomu tak je.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
10
Zlomové body ze života Marty Kubišové se prolínají s rozhodujícími dějinnými okamžiky naší nedávné historie. Dokument zobrazuje onu hnusnou mašinérii, která si za svoji oběť vybrala jednu z nejpopulárnějších zpěvaček tehdejší doby. Klade si otázku, proč právě Marta Kubišová. Důvodů mohlo být několik. Krásná mladá zpěvačka s nádhernou barvou hlasu, výjimečný zjev na místní scéně. Vyzařuje z ní zvláštní charisma. Anebo také z pohledu manželek vysokých funkcionářů: „Vypadá jako děvka, zpívá jako děvka.“
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
V tomto případě se pravděpodobně nebude jednat o objektivní hodnocení , jelikož Marta je spojena s tolika hlubokými emocemi , jako nikdo . Kdysi krásná , magická a démonická...dnes krásná vnitřně , moudrá a skromná.
beseda
beseda
1 931 bodů
9.5
Hned v prvních vteřinách na vás bez varování vypálí jedna z mnoha úžasných písní a teprve následně se objevují úvodní titulky. Uhrančivě krásná a odvážná žena s magickým hlasem. Něco málo jsem samozřejmě o Martě Kubišové věděl, ale takhle komplexní obraz o jejím profesním a soukromém životě jsem neměl. Při každé písní, která v dokumentu zazněla jsem prožíval mrazení po těle. Olga Sommerová poskládala svůj snímek naprosto dokonale. Nikde bych nepřidával ani neubíral. Osobní zpověď Marty Kubišové působila velmi přirozeně. Úžasně roztomilá byla například scéna, ve které se Martě Kubišové nepodařilo předat dárek Alexandru Dubčekovi úplně podle svých představ. První festivalový film, kterému jsem udělil plný počet v hodnocení. MFF KV.
perfekta
546 bodů
9
Film o Martě Kubišové se mně líbil, připomněla jsem si dobu, kdy vznikaly nejhezčí a nejznámější písně. Dozvěděla jsem se mnoho dosud neznámých skutečností. Doporučuji ke shlédnutí.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
8.5
Nádhera! Ať žije Marta!
whenry
150 bodů
8.5
Retrospektiva skvělé české zpěvačky... Její životní osud, i když jakkoli složitý a posetý překážkami, je podaný bez zbytečného patosu nebo sentimentu. Pestrá mozaika s řadou ukázek jejích nejpopulárnějších písní.
skaloudova
skaloudova
20 bodů
Je skvělé, že tento film vznikl, paní Kubišová by k nám měla promlouvat častěji. Doporučuji všem, a to i přesto, že já osobně jsem byla malinko zklamaná, protože jsem se nic nového nedozvěděla. Ale to je asi dané tím, že životní cestu paní Kubišové znám, i všechna její představení. Hrozně mi připomíná paní Havlovou, myslím Olgu. Podobný naturel. 90%