Sinister 2

57%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Už první snímek mne i přes nadšené ohlasy příliš neokouzlil,ale dokázal mne zarazit do sedačky svou hutnou atmosférou. Tentokrát se nic takového nestalo. Foy nedokázal navázat na Derricksonovou práci a jeho snímek postrádá jakékoliv napětí a atmosféru. Prostě hloupost,která příliš nedbala na logiku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Spíše by se stal ve filmové branži zázrak, kdyby vlivem úspěchu filmového počinu nevzniklo volné pokračování. Ano, i ´Sinister´ (2012) se toho dočkal. Režisérské žezlo po Scottu Derrcksonovi převzal Ciaran Foy a jak už to u pokračování bývá, neměl to vůbec jednoduché. Pod scénářem je však Scott opět podepsaný, takže alespoň v tomto to zůstalo slibné. Statisticky je pokračování horší. Diváci už vědí co očekávat, takže nastolit nějaký šokující okamžik se prostě už povětšinou nedaří opět nastolit, což je na celé práci to nejhorší. Divácká přísnost vždy bere za své. Buď je to plytké a neoriginální nebo původní dějství vykrádající, bez atmosféry, atd. atd. Jak je tedy na tom snímek tento? Ať se to někomu líbí nebo ne, vede si dobře. Máme tu ten samý dům se svou hrůznou pověstí s novou obyvatelkou, která se svými dětmi utíká před svým manželem, který chce i za cenu násilí děti do péče. Jasně, nic jednoduššího snad už vymyslet nešlo, ale proč se nad dějem trápit, když to pro obeznámení s novými postavami bohatě stačí. Trable s manželem už je jen vedlejší dějový doplněk. Pouze se vrací Deputy, nyní už jen coby bývalý policajt, která jako jediná oba filmy spojuje. Do středu zájmu se samozřejmě vrací stará promítačka a filmové kotouče. Filmů je tu však daleko více a tak tu máme také víc nasnímaných skutečně děsivých poprav. A dívají se na to děti, z nichž jednoho to očekávaně hodně ovlivní. Scott Derrickson s C. Robertem Cargillem skromně pokračují v dějové linii zcela organickým a zásadním způsobem, avšak s relativně jinou atmosférou a s pozměněným tempem. Středem zájmu je tedy chlapec Dylen, jehož osud se čím dál více prolíná s Bughuulem a jeho armádou dětí, avšak zajímavější je pokračování Deputyho vyšetřování oněch vražd. Atmosféra opravdu houstne pomalu a dané hrůze dobře vypomáhá naprosto skvělý soundtrack. Snímek je naplněný děsivostí po okraj, ale chybí tomu také růst napětí a hlavně psychologický aspekt. Po herecké stránce by to byl pro dětské představitele nemalý nárok a těžko říct, jestli by to dobře zvládli. No, podle toho jak to vypadá tedy spíše ne. A právě v tom je hlavní negativní zádrhel. Toto pokračování očekávaně není v ničem překvapivější než předchůdce a právě zmíněná absence psychického napětí a důvěryhodnějšího hereckého výkonu ze strany dětí činí tento snímek o něco slabší. Statistika je tedy opět potvrzena, ale na druhou stranu, shlédnout tento snímek osamoceně v naprostém tichu ve tmě a pak se jít v noci podívat do nějakého starého domu určitě nikdo i tak nedokáže. Svůj účel tímto snímek splnil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Zatímco jednička byla jakýmsi skoro až mylníkem v žánru, dvojka je jen další průměrná bubákoduchařina nedávající smysl. Lekačky ok, to už je takový docela standart v dnešní době, ale ten děj mě fakt nebral. Navíc se to nemá ani herecky o koho moc opřít. Zbytečnost a snad už všichni nechají Bughula spát.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Naprosto zbytečné pokračování. Film není ničím zajímavý. Divák po celou dobu čeká co se vyhrotí a stane a na konci zjistí že je to vlastně jen takové strašení do větru.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Druhý den už ani pořádně nevím o čem to bylo. Celkem zbytečné pokračování. Režisér asi hodně vsázel na lekačky typu dvouvteřinové ticho a rychlé hlasité zjevení jakési ošklivé držtičky. Na to poslední dobou už nějak nejsem zvědavej. Hororová atmoška samozřejmě nikde. 34%
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
3.5
Tak tohle stálo za úplné kuloví. Čeho bych se bál je blbost tvůrců. Vážně bych rád viděl jak malý kluk dokáže nejenom zavěsit někam klidně 90 kilového chlapa, ale třeba ho jen někam odtáhnout. Taky nechápu jak se může dospělý chlap, bývalý policista bát malého kluka, který za ním pobíhá se srpem v jedné a kamerou v druhé ruce.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Tohle byla katastrofa. Naproste fiasko od skvělé jedničky. Samozřejmě už v jednice slo o duchařskou lekačku s nadpřirozenými bytostmi. Nic méně ve dvojce to posunuli na neuvěřitelně stupidní vrchol naproste nekoukatelnosti. Jediné co stoji za nějakou hvězdičku v hodnoceni, je myšlenka ukázat jak se ony děti dostanou k tomu aby zabíjeli. Jenže to je tak všechno.
cjmafia
4 387 bodů
4
Jedničku jsem viděl sice jen jednou, ale nikdy nezapomenu na to mrazení v zádech, které jsem před čtyřmi lety zažil. O druhém dílu se to bohužel říct nedá. Zkušený divák se nelekne ani jednou, soundtrack slabý a atmosféra bohužel žádná. Největším zklamáním je pro mě postava Bughuula ze kterého jsem neměl žádný respekt jako v jedničce. Jedinou věc kterou bych pochválil jsou pásky ( u mě zvítězil kostel ), ale to je bohužel hodně málo.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
5
Mám pocit, že na dvojce dělal někdo úplně jiný. jediné v čem se to shodovalo byl princip a následovnost příběhu, který byl opravdu o hodně slabší a velmi předvídatelný. Snaha zapojit do snímku děti z předchozých vražd a rádio byla oprvdu přiblblá a občas mě opravdu překvapovala naivita těch dětí.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Očekávaný horor Sinister 2 je tady a tajemno a velké znepokojení naprosto zmizí, ale to se dalo čekat. Do toho komunikace kluků s duchy, nebyl také moc dobrý tah, zjevují se až moc. Hudba výborná a atmosféra se drží, i když hudba nenabídne nic nového. Pár velmi solidních lekaček najdeme, nebo spíš Sinister 2 zakládá právě na nich a to neberu jako nějakou nevýhodu ba naopak. Kazety opět perfektní, škoda jen toho, že i herci nebyli tak skvelí jako v prvním díle, nebylo jim tolik věřit. Při slabém roku 2015 je tohle jeden z těch lepších, ač na velké hraně .