San Andreas

65%
San Andreas

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru.

Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (WarnerBros CZ)




Recenze: San Andreas

Kinobox.cz
50%

Má smysl utratit za San Andreas peníze? Pokud máte slabost pro hlavního hrdinu a stačí Vám ke štěstí špičkové triky, pak určitě. V takovém případě nebudete z destrukce Los Angeles a San Franciska zklamáni. 4DX bych se ale osobně vyhnul. To je slepá ulička filmového průmyslu.


Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Velmi slušný snímek zejména co se vizuální stránky týče. Padající budovy, tsunami a další efekty vypadají opravdu dobře. Co se týče scénáře, tam už je to opět šedý průměr několikrát viděný. Katastrofické filmy si většinou užiju, pokud to nejsou béčka, či céčka, kterých se točí spousta. San Andreas se zařadil do širší špičky.. 75%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Tento katastrofický snímek o ohromném zničujícím zemětřesení slibuje podívanou jaká tu ještě nebyla a kterou lze v plné síle vychutnat jen ve 3D provedení. Ano, na to je kladen veškerý důraz všech vizuálních efektů a je nutno uznat, že jejich tvůrci udělali opravdu kus poctivé práce. Z toho vyplývá, že děj se tím pádem značně vyznačuje svou jednoduchostí, což v tomto případě vůbec není na škodu. Tempo vyprávění je rychlé a tak se neustále něco děje. Akce střídá akci a nenechají vydechnout. To, že fyzikální zákony mají na takový film přirozeně opět velmi často volno mi v tomto případě tentokrát nijak nevadilo. Dostalo to alespoň svěží komiksový punc sebezáchovy a atraktivnosti. A tak je tu opět efektivní popkornová podívaná bez bázně a hany, která opravdu stojí za to.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Neškodná blbinka, která jestli chtěla mít větší ambice, měla zapracovat na scénáři a vyvarovat se žánrovým klišé.


Dodatečné informace

Původní název:
San Andreas (více)
  • USA San Andreas
Premiéra v ČR:
28. 5. 2015
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
473,99 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
San Andreas je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch