Dělníci bulváru

68%
Dělníci bulváru
Plakát traileru

"Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách. Dokumentární film Víta Klusáka proniká do světa českých celebrit a novinářů, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnáší současně. Vzniká tak filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních propojuje českou společnost napříč.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
V Dělnících bulváru neexistují měřítka ani kontext událostí (jakou akci na začátku sledujeme, kolik na ní bylo lidí, čeho se přesně týkala), je to jen sestříhaný klip. Jako manipulativní hříčka v podstatě ok, Klusák na to má talent. Jako dokument tvářící se, že reflektuje realitu, samozřejmě k ničemu. Něco nového to řekne jen někomu, kdo o bulváru vůbec nic netuší, jinak je to v podstatě jen čiré naplnění voyeuristických choutek diváků, stejně jako bulvár sám a stejně jako Klusákova tvorba. Na rozdíl od Smetany a starších, kde to bylo diskutabilní, tady už není opravdu žádný vnitřek a výpovědní hodnota, jen přežvýkání statutu quo na nejpovrchnější a nejefektivnější úrovni. Většina lidí má přesně takovouhle představu a tenhle dokument jim tu představu zábavnou formou potvrdí, aby dokumentarista i divák mohli být spolu chytří a lepší než ti, o kterých film vypovídá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Hloupý film o jednom hloupém vysmaženém kloučkovi Pavlu Novotném, který vypráví svá moudra a autor dokumentu se tváří, že na vyprávění toho kloučka něco je. Celá bulvární scéna je naprosto trapná a zbytečná a režisérovi se nepodařilo ani zdaleka zachytit podstatu.

Dodatečné informace

Původní název:
Dělníci bulváru (více)
  • Česká republika Dělníci bulváru
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění