X-Men: Apokalypsa

70%

Komentáře a recenze 79

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Pro mne jako fanouška série je X-Men je i tento díl s podtitulem Apokalypsa příjemnou podívanou. Akce je opět velmi dobrá,ale celkové tempo snímku brzdí nelogičnost a občasná zmatenost snímku. Singer si ale s ničím neláme hlavu a sype ze sebe jeden nápad za druhým a je mu jedno jestli to časově zapadá do X-Men Universa. Noví mutanti jsou zábavní a do týmu dobře zapadli. Záporák je na můj vkus velmi slabý a i přes to,že má neomezené schopnosti,tak se s ním v závěru lehce zatočí. PS: Wolverine opět boží.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pro mě je tento X-men kvalitou někde uprostřed. Mocný a silný záporák chvílemi působí bezradně a nevyužívá potenciál. Složení X-menů slbší, příběh podobný Mumii, ale vykřesáno z toho málo. Občas lacině půspbící efekty, ale jinak celkem dobrá podívaná. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
V mojí hlavě jsem si vybudoval scénář, ve kterém byla Budoucí minulost nesoudržný mišmaš proto, aby mohl Singer vynulovat všechny ty dějové linie a zdvojené postavy a nabídnout v Apokalypse pořádnou podívanou. A trailery se mně líbily. Bohužel jsem se šeredně pletl a tvůrci jen opakují ty samé chyby a tu samou nijakost, nedefinovanost, nedostatečné interakce postav, tezovitost. Nevyrovnané efekty a hrdinů tolik, že by to přišlo přeplácané i lidem v DC. Pro mě nepochopitelné selhání vzhledem k tomu, že Singer by měl být velmi dobrý režisér. Proč ale najednou točí, jako by netušil, jak zařídit, aby jedna scéna navazoval na druhou? Nerozumím tomu. Jeho Supermana budu vždycky obhajovat, ale u Apokalypse se při dnešní komiksové konkurenci není o čem bavit. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Určitě nejslabší část nové trilogie, ale pořád dost dobrá komixárna. Jediný problém mám s tím předigifujtajblovým závěrem a trošku mě taky mrzí, že zatímco první dva díly byly tak trochu i politické thrillery, tak tohle je jen klasika ve stylu "je tady nějaká příšera z vesmíru (nebo minulosti) a nikdo ji nedokáže zastavit. Fakt jsem myslel, že tahle série už je v tomhle prostě někde jinde. O fous za 4 i díky tomu, že je to pořád o dost zábavnější než nedávno viděný CA:Civil war.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Kritiky jsou oproti předchozímu dílu poněkud vlažnější, ale pro fanoušky série se jedná o další svěží a zábavný film s mírně přemrštěnou stopáží, který obsahuje v podstatě vše, co od tohoto druhu podívaných očekávám. Uprostřed filmu si ze sebe tvůrci sympaticky utahují, když jdou v paralelním čase do kina na Návrat Jediů, kde Jean Grey pronese, že nejlepší bylo Impérium vrací úder a Scott odpoví, že bez jedničky by žádná dvojka nebyla, načež na to jedna z postav pronese, že nejhorší jsou trojky, ty totiž každýho štvou. No, mě to neštvalo a rád se v budoucnu třeba ještě jednou podívám.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Film bez charismatu. Nenudí ani nenaštve, ale vše, co se v něm odehrává, je v návaznosti na komornější psychologický nádech jeho předchůdců zkrátka podraz. Takhle velké příběhové klišé a absolutní inklinaci k digitálně přeplácanému Snyderovskému rukopisu od Singera nečekal snad nikdo a vyčpělé dějové nadstavby v podobě představování "nových" rekrutů škodí nejen pochybně sladěnému scénáři, který zcela pozbyl snahy o emocionalitu nebo vytvoření silných vazeb mezi aktéry, ale i samotným hvězdným hercům, kteří nemají moc prostoru a hlavně nemají moc co hrát - ano, i Fassbender, jehož projev je samozřejmě tradičně precizní, ale rozpolcenost jeho postavy, ještě nedávno hlavní hnací motor ságy, se už také jeví jako tématický přídavek s datem minimální trvanlivosti Budoucí minulost. A bojím se, že stejnou nálepku tímto vyfasovala i celá série.... Dívá se na to hezky, hudba je skvělá, Jennifer Lawrence film od filmu hezčí a potěší prostor pro humor zastoupený opět delikátním Quiksilverem, ale tohle zkrátka nejsou ti X-Meni, které máme rádi.
  • Hudba a vizuál
  • Humor a postava Quicksilvera
  • Vsuvka s Wolverinem
  • Práce s postavami, jejich neoriginální vývoj
  • Prachbídné využití tak kvalitních herců
  • Příběh - slepenec předchozích dílů a nejlacinějších komiksových klišé
  • Nevýrazná psychologie a žádné emoce, celková sterilita všeho
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
X-Men: Apokalypsa je třetí díl nové trilogie X-Menů a je proto závěrečný (pokračování z devadesátých let už se chystá). Odehrává se v alternativní časové linii poté co se stalo v Budoucí minulosti a vidíme mladé verze Cyclopse, Jean Grey, Storm a Nightcrawlera. K tomu se vrací Profesor X, Magneto, Beast, Mystique a Havok. Režíroval opět Bryan Singer který stojí již za X-Men 1, 2 a X-Men: Budoucí minulost. Má proto k sérii nějaký vztah. A dokázal to skvěle........... Zatím co Marvel Cinematic Universe jsou občas s humorem, většina věcí v X-Men: Apocalypse je brana vážně. Také se překvapivě dočkáme docela dost krve a věci které byste v podobném filmu nečekali. Herecky je to naprosto perfektní. Fassbender jako Magneto zase útočí na Oscara, McAvoy je jako Profesor X dokonalý, Nicholas Hoult jako Beast taky docela dobře zapadá do příběhu. Naopak trochu víc jsem čekal od Jennifer Lawrence která tvrdí že X-Men: Apokalypsa je její poslední film z X-Mení sagy. Lucas Till jako Havok (který mimochodem je nový McGiver) je tady spíš taky taková vedlejší figurka. Nové herecké obsazení se tvoří z Tye Sheridana (Cyclops), Sophie Turner (Jean Grey), Kodiho-Smitha McPheeho (Nightcrawler), Alexandry Shipp (Storm), Olivii Munn (Psylocke), Angela (Bena Hordyho), Jubilee (Lana Condor) a Apocalypse (Oscar Isaac). Tye Sheridan, Sophie Turner a Kodi-Smith jsou úžasní je to taková skvělá trojka. Storm, Psylocke a Angel nemají tolik prostoru kolik by si zasloužili a také Jubilee nemá zrovna moc prostoru. Docela dobrý je však záporák Apocalypse který je konečně záporák bez žádného motivu způsobu zradili mě nebo mi někoho zabili je prostě zlý. Vrací se taky Quicksilver (Evan Peters) a má další skvělou scénu která se podobá té z Budoucí minulosti. Evan Peters je dobrý herec jehož kariéru sleduju a baví mě to sledovat takže tady jsem se bavil. Hudba taky není špatná ale narozdíl od ostatních filmů jsem chvilku nevypnul a tu hudbu neposlouchal. Hudba totiž tady není moc zajímavá. Jinak je to ale všechno naprosto dobře udělaný, post-creditová scéna zase nalákala (tentokrát na Wolverina 3) a i když bych hrozně chtěl návrat X-Menů k Marvelu pokud to takhle půjde dál není důvod. Je otázka jestli je Apokalypsa lepší než Deadpool nebo Budoucí minulost. A Apocalypsa prohrává souboj. Budoucí minulost je skvělá v tom provázaní dvou časových linií a Deadpool je zase skvělý v tom že je to geniální komiksová adaptace. Apocalypsa postrádá jakousi větší myšlenku. Ale Apokalypsa rozhodně patří do TOP 3 X-Men univerza.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Takhle nějak by to mělo vypadat. Stále se je na co koukat a děj plyne s postupně se odehrávající akcí. Scénka s Quicksilverem je hodně dobrá. Neustálé přesvědčování Magneta ať se dá na stranu dobra už tu bylo několikrát a začíná být nezajímavé. Jen ať se pořád něco děje jako v tomto filmu. Chválím vizuální zážitek.
  • Vizuál
  • Akce
  • Děj
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Veľké sklamanie. 60%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Nápad dobrý, záporák občas divný, ale má to mého oblíbeného Wolverina, který, ač to bylo jen cameo, působí nehorázně nebezpečně, že to co tam udělal, tak mi padal čelist. Navíc se celý film drží tempo, takže to celkem nevadí.