Yves Saint Laurent

61%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Povedená biografie úžasně talentovaného člověka. Trochu na zvracení z intimních scén mezi bukvicemi, ale asi to k takovému hranému dokumentu patří, prostě to tak bylo, film by byl bez toho o polovinu kratší :) Ve filmu byly použity originální modely zapůjčené nadací YSL. Nádhera. I modelky (nejvíce Charlotte Lebon/Victoire Doutreleau)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Standardní životopisný film, který neurazí, nedojme. Herci jsou velmi přesvědčiví, ale trochu v tom filmu chyběla jiskra, trochu výstřednosti. Celé to plyne poklidným tempem. Možná je to ale tím, že jsem už životopisných filmů viděl prostě příliš mnoho.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Velmi zajímavý životopisný film o geniálním modním návrháři a o jeho mnohdy malé dušičce. Film s velkou lehkostí zobrazuje nelehký život YSL.
beseda
beseda
1 931 bodů
7.5
Životopisný snímek o módním návrháři, který je zaměřený zejména na jeho osobní vnitřní boj introvertní až plaché osobnosti ve světle úspěchu celosvětové slávy. Viděno: 23.03.2014 (Febiofest 2014). Mé hodnocení: 75%.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
6.5
Tento film sice není nic úžasného, ale je to v celku dobrý pokus o zobrazení života slavného člověka. Trochu tomu ale utíká pointa. Mám z toho dojem, že je to jen kupička kostiček se životopisu,z které se dost těžko skládá celkový obraz.
  • děj vyprávěný z pohledu nejlepšího přítele: asi nejzajímavější část filmu = kdyby byl takto pojat celý film, tak by to byl jeden z nejzajímavějších filmů poslední doby
  • dobrý herecký výkon v hlavní roli
  • útržkovité vyprávění, dost časté přeskakovaní v ději
  • velmi málo informací uvedení do prostředí modního světa a do světa umělce
  • stále se mluví o genialitě osobnosti, ale chybí tu jasná ukázka či náhled lidí mimo Laureátovy přátel, který by tuto genialitu nějak pojmenoval či vyjádřil
  • neustálá změna prostředí, kde se toho moc neděje
michaela-hanzlova
33 bodů
7.5
moc pěkný film o modním návrháři moc se mi líbil mohu jen doporučit mé hodnocení 75%