Trabantem až na konec světa

81%
Trabantem až na konec světa
Plakát traileru

Partička osmi cestovatelů pod vedením Dana Přibáně se vydává za dalším šíleným dobrodružstvím. Po tom, co přejeli celou Afriku, se vydávají na podobnou cestu, tentokrát napříč Jižní Amerikou. Překonají cestu dlouhou 21 124 kilometrů, která vede přes 6 zemí a zavede je do Amazonského pralesa, pětitisícových průsmyků And, pouští i k oceánu. A aby cesta nebyla dost náročná sama o sobě, rozhodli se necestovat pouze trabanty, ale rozšířili svůj tým i o polský Fiat a slovenskou Jawu. Podívejte se, jak se mezinárodní tým vypořádá se všemi překážkami, které je potkají na jejich čtyřměsíční cestě.




Matli
Matli
8 300 bodů
10
Předpokládám, že je to to samé jako Trabantem Jižní Amerikou, jen sestřihané, takže se opakuju: Nemůžu jinak než za 5. Neskutečný co parta správných lidí dokážou prožít, zorganizovat a natočit. To co museli vytrpět a dokázat, klobouk dolů. Na jednu stranu bych nechtěl, ale na druhou stranu ohromná závist. Musí to být celoživotní zážitek a ještě nemají dost. A když to vezmu z filmařského hlediska, tak super komentář, od Davida Novotného bych to nečekal a některé záběry by mohla závidět i BBC. Jsou to prostě BORCI! 97%
bidlobox
3 802 bodů
7
Vlastně první trabantí dokufilm, který jsem od tohoto cestovatelskoprodukčního týmu shlédl. Poté, co jsem byl na facebooku bombardován stran známých a přátel různými Pribáňovými komentáři, postřehy a zážitky z cest, ve chvíli maximálního nasycení až přesycení přinesla žena domů toto dévédé, takže mě nedalo nezkusit, zda ho náš plackoplejer snese. Otřásl se trochu, ale snesl. Na rovinu - přišlo mi to celé hodně amatérské, povrchní, nudné, samochválou smrdící, zmatené a o ničem. Možná k tomu přispěl fakt, že jsme předtím shlédli uhlazené a milé reportáže expedice Lambaréné ze šedesátých let, které byly přeci jen jiného kalibru. Možná k mírnému znechucení přispěl i fakt, že jsem neviděl asi mnohem zajímavější a určitě ne tak děsně sestříhanou televizní reality roadmůví, která zřejmě předcházela vydání dévédé. Přesto a právě proto jsem se podíval ještě na o třídu lepší trabantí Afriku a následně přehodnotil k lepšímu i tento jihoamerický počin. A taky zčásti kvůli tomu výbornému přebalu se sloganem.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
9
Sestříhané se slušným citem pro nadhled a pocity z jízdy. Hodně pozitivní. Že se budou vyskytovat technické problémy, s tím musí počítat každý, ale opakovaná ztráta pasu, to je fakt skoro na vraždu. S trochou kliky rozchodili i tento malér, stejně jako záchranu trabantů před přílivem, což byl momentem, který byl absolutně nejkritičtější. Z dokumentu je to trochu na pohodu, ale v tu chvíli byli pár centimetrů od definitivního konce. Vždycky, když to vidím, tak mě chytne neodolatelná touha taky někam vyrazit.

Dodatečné informace

Původní název:
Trabantem až na konec světa (více)
  • Česká republika Trabantem až na konec světa
Premiéra v ČR:
13. 3. 2014
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Trabantem až na konec světa


Powered byJustWatch