Sbal prachy a jeď

46%
Sbal prachy a jeď
Bývalý závodník je unesen záhadným zlodějem a donucen být jeho parťákem na útěku před spravedlností a mafií.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Kterak se instruktor autoškoly dostane do spáru svého žáka, který ho nutí do nejrůznějších situací, které jsou samozřejmě v rozporu se zákonem. Má to být zábavná akční komedie, ale není. Sice se jedná o nízkorozpočtový snímek, avšak alespoň ten scénář mohl být zajímavější a nápaditější. Úsměvné situace naprosto selhávají a o nějakém napětí, atmosféře či něčeho podobného tu prostě nemůže být řeč. Akce také není moc, takže pokud se nějaká jakoby náhodou objeví, vypadá spíše jako z nouze ctnost. John Cusack versus Thomas Jane, který je v těch dlouhých vlasech k nepoznání, se sice snažili ze scénáře něco více vytáhnout, ale marná sláva, nezdařilo se. A že se jedná o film nepovedený si zřejmě uvědomil i český distributor a proto dal snímku jako lákadlo zcela nelogický český název 'Sbal prachy a jeď'.   Nějaká podobnost se snímkem 'Sbal prachy a vypadni' (1998), jak tímto může kdekoho napadnout, není ani zrníčkem. Jen tak pro zajímavost, námět tohoto snímku naopak v podstatě známe i z české kinematografie. Film 'Všechno nejlepší' (2006) vypráví příběh obdobný, byť za jiné situace. Tady se stane otrokem svého pasažéra mladý taxikář. Češi jen místo thrilleru natočili jen prostoduchou jakoby komedii.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
7.5
Pitomá pitomina! Na tohle musí mít ale člověk náladu... já ji neměl - no a právě tohle, na mě asi zafungovalo. Možná to zní všelijak, ale byl jsem na tuhle blbinu v daný moment hooodně pozitivně naladěn. Sqvjelý Kusak! A vůbec ne poprvé :-)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7.5
Daniel Storch o tomto filmu napsal, že má prý bizarní kouzlo. A já mu dávám za pravdu. Áno, když je na to člověk DOBŘE NALADĚN, je to docela fajn "béčko", při němž se dá odpočinout si a docela dobře se pobavit. Hláškami se ve filmu taktéž nešetřilo a herecké výkony si zaslouží alespoň 75%.

Dodatečné informace

Původní název:
Drive Hard (více)
  • Kanada Sbal prachy a jeď
  • Kanada Drive Hard
  • Kanada A sofőr mindig drága
  • Kanada Condução Perigosa
  • Kanada Fuga al límite
  • Kanada Soferul
  • Kanada Zorlu Sürüş
  • Kanada Бешеные гонки
  • Kanada Карай бясно
Distributor:
Prima+
Země původu:
Kanada, USA, Austrálie
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch