Gotham

82%
Gotham
Plakát traileru

eriál Gotham je založen na čtyřdílné komiksové minisérii v hlavní roli s komisařem Jamesem Gordonem. Příběh vypráví osudy Jamese Gordona, Bruce Waynea a všech ostatních důležitých postav z Batmanova světa a odhaluje, proč se Gotham stal městem, kde musí zasahovat samozvaný strážce. (Edna)





Atchyroz
3 395 bodů
8
80% - Gotham je úžasný seriál. Z komiksového odvětví určitě jeden z vůbec nejlepších, dokáže zatraceně bavit a pro mě jako fanouška Batmana a jeho Universa je tenhle seroš přesně to pravé. V Gothamu ale nesledujeme práci Batmana, ale začátky a případy Jamese Gordona, kterého bravurně hraje Ben McKenzie, a to dlouho před tím, než se Bruce Wayne stal temným rytířem. Ten se tady také objevuje, je ho tu dost (někdy až moc a občas jsem měl pocit, že tam vlastně nemá co dělat), ale je pouze vedlejší postavou. Perfektní je tady také druhý nejlepší Alfréd vůbec. Naopak velký důraz je tady kladen na bohatou zásobu záporáků, těch se tady objevilo opravdu hodně a každý má zde dostatek prostoru a herci je hrají skvěle. Mnoho z nich jsme ve filmovém zpracování viděli vůbec poprvé. Nejhlavnějšími jsou tady ale ti nejznámější jako je Tučňák, Hádankář, Joker, Barbara, Seline Kyle a mnoho dalších. Všichni herci si své role naprosto užívají a v mnoha případech si nedokážu představit lepší zpracování. Seriál dokáže svými mnoha skvělými zvraty hodně překvapit, i když je pravda, že oživování postav tady bylo možná až moc a později to ztrácelo moment překvapení. Gotham také skvěle pracuje s prostředím toho špinavého, kriminalitou prolezlého města a děj sem sedí naprosto přesně. Je také úctyhodné jak si tvůrci dali práci s vývojem postav a jejich dějovými linkami, které jsou promyšlené do nejmenšího detailu. Nejslabší je rozhodně rozjezd v první sérii, kde si tvůrci nejsou úplně jistí, co chtějí vlastně vyprávět a teprve nacházejí správný balanc. To se posléze změní a od druhé sezóny to šlo hrozně nahoru a kvalitu si to udrželo až do úplného konce. Nejlepší jsou pro mne druhá a pátá série. A i když mne mrzí, že už seriál skončil, je hodně fajn, že se to tvůrci rozhodli ukončit v nejlepším a zbytečně příběhy neprotahovali dál.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
8
Po průměrné ač lehce podprůměrné první sezóně vyrukoval Gotham se sérií druhou a válel všechnu konkurenci. Uvidíme, jestli lepší úroveň přinese další série...
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
4.5
Zklamání sezóny 2014/2015. Otravní "hrdinové", ještě otravnější zaporáci, romantická linka alá pořádná jihoamerická telenovela a, až na pár výjimek, recept jeden zloduch na epizodu prostě nefungují.

Dodatečné informace

Původní název:
Gotham (více)
  • USA Gotham
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné