Kandidát

60%
Kandidát

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta.

Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně.

Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb…

Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem.

Film, který žánrově propojuje černou komedii se špionážním thrillerem, vzniknul v česko-slovenské koprodukci. V hlavních rolích se představí řada známých českých a slovenských herců - Marek Majeský, Michal Dlouhý, Roman Luknár, Pavel Nový, Michal Kubovčík, Alice Bendová a další.

 




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Na Slovenské poměry velmi dobrá satira na dnešní politickou scénu. Zatímco u nás to v posledních letech celkem dře,tak za našimi hranicemi se docela zvedli. Film má slušné tempo a herci jsou taktéž dobří. Samotná myšlenka filmu není vůbec zlá a kamera občas vykouzlí slušný záběr,který je podpořený i dobrým výběrem filtru.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
Překvapivě povedená satira o jedné kampani prezidentských voleb. Dobře napsaný scénář, výborné herecké výkony a k tomu videoklipový styl vytváří opravdu vkusnou zábavnou podívanou, která nemůže nikoho urazit. Jedinou vteřinou se nepřestřeluje, nepadá to do sitkomu a trapnosti. Celé to má styl. Vadí mi tam však jediné a to je čeština. Proč ji slovenští tvůrci pořád do své tvorby tlačí? V ničem to nedává žádný smysl. Vyjímkou je snad postava ztvárněná Michalem Dlouhým. Scéna, kdy jeho slovenský protějšek filozofuje nad českým názvoslovím snad ani nemohla být lepší. Tento snímek se slovenským tvůrcům povedl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Šílené postsynchrony a několik hodně oLOLovatelných okamžiků. Přepjaté ve své snaze být cool až woodovsky kouzelným způsobem. Směšnost téhle patlaniny bohužel s časem upadá do kómatu a výsledek začíná už jen nudit.

Dodatečné informace

Původní název:
Kandidát (více)
  • Česká republika Kandidát
Premiéra v ČR:
27. 2. 2014
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Rozpočet:
0,25 mil. USD
Tržby:
0,54 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch