Zátah 2

80%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Nevyhledávám filmy, kde lítají hlavy a tečou potoky krve. V tomto indonéském podání je to ale lahůdka. Asiaté jsou v tomto. Příběh má hlavu i patu, skvělé souboje i spád filmu. Druhý díl se mi navíc líbil ještě víc, než ten první. Jsem nadšený... 90%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Stejně jako u předchozího snímku se i zde jedná o hardcore akci bojových umění a tak co se týče těchto scén, toto volné pokračování v tomto nijak nezaostává. Bojové sekvence jsou rychlé, brutální, a s velmi brilantní choreografií. Bohužel se to už nedá říci u dialogových scén. Ty v mnoha ohledech spíše nudí. Neobvykle dlouhá stopáž však vše vynahradí a tak snímek obsahuje pro drsné diváky vše očekávané. K tomu napomůže i kamera, jehož obrazové nájezdy dávají scénám ještě daleko větší adrenalin. Celkově to tedy už není taková pecka, ale i tak se jedná o skvělý akční film s bojovým uměním, jakých je požehnaně málo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Mám pořád problém s částmi, kdy se to neřeže, ale ty části, kdy ano, jsou ryzí geniální filmařina, které se nedokážu nabažit.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Co si budeme nalhávat, tak monstrózně zábavný, přímočarý a současně filmařsky kreativně vystavěný akčňák tu nebyl hodně dlouho, a byla by velká chyba hanit jeho kvalitu jen proto, že těžce selhává v řadě větších či menších příběhových detailů. Ale že jich je - jednak jsou to strašně šablonovité a předvídatelné postavy, které působí vyloženě nereálně (dobrotivý a statečný hrdina, chladný a racionální big boss a jeho mocichtivý a impulzivní synátor, zkorumpovaný polda atd.), a pak také nepochopitelný odpor všech aktérů ke střelným zbraním, které by bývaly ukončily celý příběh už někdy okolo šedesáté minuty (to bychom ale o hodně přišli, takže odpouštím). Nemluvě o tom, že vinou někdy až přespříliš vymazlené stylizace moc nefungují ani základní emoce, které se snaží předkládat například vedlejší dějová linie s opuštěnou rodinkou - zdaleka nejemotivnějším momentem je poprava věrného "uklízeče", která je skvěle sestříhaná a hlavně ozvučená. Ale jinak, opomenu-li skutečnost, že ideálem akční detektivky je pro mne diametrálně odlišný a realistický Nelítostný souboj, nemám co vytýkat. Raid 2 ostatně nevyžaduje od diváka přemýšlení, nýbrž pouze bystrý zrak, nastražené uši a 150 minut přebytečného času, kterými se v tomto případě musí prokousat i člověk, co usíná i při seskoku padákem. A vůbec - chci víc!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Pokračování, které lehkost prvního dílu nahrazuje hutnou porcí příběhu a daří se vdechnout akčnímu filmu nový směr. Jenže tam, kde jednička svou energií a brutalitou překvapovala, tam dvojka drhne a selhává. Ve výsledku sice člověk ocení tu změnu, ale zda ho bude bavit, je věc druhá.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
První díl směroval k akci, kterou jsme dostali. Ploché postavy a zápletku jsem tomu mohl odpustit, pač se film nesnažil být dějovým zázrakem, ale pouze akční řežbou Druhý Raid se však snaží být něčím lepším - to by však musel mít zajímavější příběh a co se oné akce týká, tak jednička jí měla lepší, komplexnější a zábavnější. V tomto dílu mě bavila až během posledních 10 minut. Scény byly příliš natahované a už to nemělo takový drive. Působilo to příliš vykonstruovaně.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Jediné co ubírá jednu hvězdičku je délka filmu, dle mého se zbytečně moc rozvíjí děj, místama jsem se i ztrácel a důležitých postav tam bylo na akční řežbu taky dost. Každopádně neuvěřitelně dokonalá choreografie akčních scén, prostě co se akce týká tak za šest hvězdiček. Iko Uwais u mě poráží Tonyho Ya, to co předvádí je masakr. Samozřejmě tomu pomáhá i celý štáb, ale i tak. 85%
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
8.5
Tak to vypadá, že Indonézani jsou pěkný šílenci. Tyhle řízci se řežou takovým stylem, že by si Uma Thurman cvrnkla do tý svý žlutý kombinézi. Tohle tady vážně dlouho nebylo, čistokrevnej akčňák. Už si vůbec nepamatuju kdy naposledy jsem u film řekl tolikrát "ty vole" a v takový frekvenci. Co mi vadilo je ta občas zbytečná brutalita, např. ta rvačka v bahně. A ten zvláštní odpor indonésských gangsterů k pistolím. No, ale se střelnejma zbraněma by to vlastně nebylo ono.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Pro mě je tohle hodnocení (89%) dost nadhodnocené, ano pořád to je brutální nářez a pořád je tam nádherná choreografie a úžasná kamera, ale těch 150 minut je kurevsky hodně a film si neudrží tu úžasnou atmosféru, není to tak, že by to šlo postupně do sraček, ale jsou tam části, které jsou příšerně nudné, není jich moc, ale jsou tam a u jedné z nich jsem usnul. Ano usnul jsem u Raid 2, tohle by se mi u jedničky nikdy nemohlo stát. Je to škoda, příběh je skvělý na to, že jde o film, na který kouká většina lidí jen kvůli soubojům, herci jsou taky fajn a ta choreografie bojů je vážně dokonalá. Miluju Raid z jednoho důvodu, a to je krev ve scénách, není jí moc (jak kdy) a působí to realisticky, nebojí se toho a to se cení. Některé scénky jsou zase chuťovky, jako v jedničce. Pořád to je velký nadprůměr, jen podle mě Raid 2 nedosahuje kvalit jedničky. 80%
cjmafia
4 387 bodů
8
Akčňárna, která těžko najde tento rok konkurenci, přesto jsem po všech těch skvělých ohlasech čekal ještě větší nářez, ale to bych chtěl asi moc. Filmu podkopává nohy délka, která je pro mě osobně vyplněná velice nudným a nezajímavým příběhem, tady si Evans přece jen naložil trochu více, než by bylo zdrávo. Naštěstí když člověk vydrží dočká se odměny v podobě poslední čtyřicetiminutovky, která je opravdu nářez. Opravdu nevím, kdy naposled jsem viděl takhle skvělou choreografii. Hammer girl se svou scénou v metru u mě vede na plné čáře, ale i takové finále si pouštím ještě do teď. Na plný počet to sice není, kvůli nudnému příběhu, ale i tak si tento kousek ode mě odnáší nabušené čtyři hvězdy. 8/10.