S tváří anděla

53%
S tváří anděla
V roce 2007 byla v italském městě Perugia nalezena zavražděná britská studentka Meredith Kercher. Jednou z obviněných se stala její spolubydlící, Američanka Amanda Knox. Tento případ a jeho vyšetřování dlouhou dobu ovládaly světová média, z nichž některá se zločinu a jeho aktérům věnovala až s obscénním zaujetím. Film S tváří anděla režiséra Michaela Winterbottoma ale není detektivkou, thrillerem nebo filmovou rekonstrukcí tohoto kriminálního případu. Je tímto skutečným příběhem inspirovaný a jeho hrdinové spíše než vrahy a důkazy hledají osobní vyrovnání s takto šokujícím násilným činem a jeho dozvuky. Snaží se prozkoumat, proč je veřejnost tak posedlá násilím a proč nás tolik fascinují vraždy. Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny. “Náš film není to o tom, co kdo udělal,” říká Michael Winterbottom. “Není to o samotném aktu zabíjení. Myslím, že to je o tom, proč jsme násilím fascinováni – co je na něm přitažlivé? Spíše než se s tím vypořádat prostřednictvím skutečného nebo fiktivního případu, jsme si kladli otázky: Jaké to je být rodičem někoho, kdo byl zabit? Jaké to je být rodičem někoho, koho obvinili z vraždy?” (CinemArt)



Teresie
Teresie
1 187 bodů
8.5
Tohle se mi moc líbilo! Bylo to takové jiné, neotřelé! Prolínání současnosti s Dantem byl skvělý nápad ... Viděno na Febiofestu.
  • Daniel Brühl
  • Itálie
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7.5
Skutečný příběh, skutečné postavy, skuteční pachatelé, skutečný zločin. To vše se skrývá tvář anděla smrti, jehož skutečnou podobu se snaží poodhalit a zrekonstruovat filmový režisér Daniel Brühl a novinářka Kate Beckinsale. Jaká je skutečná pravda celého příběhu a co je ještě fikce a co realita. Zkuste se společně s hlavními protagonisty ponořit do hlubin temného a krutého příběhu tohoto medializovaného zločinu.
Judinka
Judinka
627 bodů
7
Film je zajímavým pohledem na velmi medializovaný případ vraždy americké studentky, ze které je obžalovaná její spolubydlící s tváří anděla. Během celého příběhu se tak postupně s hlavními protagonisty snažíte odhalit skutečnou pravdu - zajímavé vidět či přímo navštívit italskou Siennu :o)

Dodatečné informace

Původní název:
The Face of an Angel (více)
  • Velká Británie S tváří anděla
  • Velká Británie The Face of an Angel
Premiéra v ČR:
23. 4. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, Itálie, Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch