Lovci a oběti

53%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
6
Námět je vskutku naprosto ze života a pro všechny opravdu varovný. I když má člověk dobrý podnikatelský úmysl, vždy se najde něco co vše zhatí a už se rozjíždí dluhová mašinérie že se jeden nestačí ani divit. Příběh Jakuba Nováka hodně připomíná velmi známý příběh Martina Holce ze snímku ´Bony a klid´. Tak to všechno řešil, až se dostal do naprosté beznaděje, do spárů mafie a tím i na hranu zákona. Jenomže tady je to všechno taková zábavná pohádka. Mafián Sedlák coby kouzelný mužíček... Vypadá to jako jakási inscenace s dokumentárním motivem na poli omšelého thrilleru. Proč? Když už se o Martinu Krausovi říká jako o českém Belmondu, mělo se toho náležitě a plně využít. Jako čistý thriller by takový honosný námět vyzněl daleko lépe. Klipový styl není na škodu, ale když se z toho vytrácí napětí a hlavně dramatičnost, je něco ve výsledku špatně. Zkrátka ta zábavnost je dost přehnaná. Nebo to opravdu mělo vyznít podobně jako již zmíněný ´Bony a klid´?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Taky mělo zůstat u klipu. Tenhle film má opravdu jeden z nejhorších scénářů za dlouhou dobu, kde se musí autoři neustále dopomáhat voiceoverem, aby bylo vůbec jasné, co se děje. Navíc už tu dlouho nebyl tak ukázkový hrdina-chcípák, který je hajzl a slaboch a nezaslouží si nic než co největší nepřízeň osudu. Nakonec to za něj ale zacvaká strejda Hanák, čímž se rozplývá i nějaká agenda přiblížit problematiku dlužnictví - znát principy není k ničemu, když je nedokážu zapracovat do příběhu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Tak není to úplně "moje parketa" a "můj šálek kávy", těch akčních scén tam bylo až nějak na můj vkus "nadpříliš", jistou roli určitě hrálo i to, že jsem seděla tak blízko (v 6. řadě), ale ukazuje to, jaký je dnes svět! Pro nás starší někdy až nepochopitelný a "nežitelný"! A zejména ten název mi připadal hodně přesný, protože v podstatě se lidi dneska dělí na LOVCE a OBĚTI, i když vezmeme ty dnes tolik diskutované "šmejdy", tak zas jsou to LOVCI a ti důchodci nebo prostě lidi, kteří si nakoupí to jejich předražené zboží, jsou OBĚTI. Jenom si myslím, že na tu diskusi po filmu mohl přijít i pan režisér, nebo ho alespoň mohli omluvit!
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3.5
Rýpat by se dalo opravdu hodně a hluboko, ale na tohle divné leporelo, s příběhem inspirovaným skutečnými událostmi, se sluší jen zapomenout a doufat, že se příště v podobném žánru stane zázrak.
hp24
2 833 bodů
5.5
Uzitecne tema, ale spatne zpracovane. Neduveryhodny vykon hlavni protagonisty - tezko by nekdo va takovem pruseru a pri takove hrozbe ztraty svobody, zdarvi ci zivota zustaval tak klidny. V urcitych chvilich prilis rozvlekly prubeh, necitlive sestrihane, takze rytmus vypraveni se neustale promenuje. Kazdopadne je skoda, ze autori si nevzali na paskal mnohem horsi problem soucasnosti, tj. "smejdy" na druhe strane aneb prizivniky pod zcestnym nazvem "soukromi exekutori", dusledek nesmyslneho a pochybneho umyslu nasich "inteligentnich" zakonodarcu z prvnich let 21.stoleti :-\
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5.5
Mírně nadprůměrný český film, který by stačilo vidět v tv.
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
8.5
Téma tohoto filmu, je velice reálné. Film poukazuje na chování a mentalitu českého člověka. Jak toho, který je tou obětí, ale i těch bezpáteřních "kamarádů", kteří v každou možnou chvíli, potopí přátelství, aby si zachránili svou vlastní kůži. Pak je tu samozřejmě, také strana mocných, vlivných lidí, kteří celkové dění v republice ovládají. Ať už se bavíme o tak zvaném podsvětí nebo třeba veřejný život. Hyjenysmus je slovo, které mě napadne po shlédnutí tohoto filmu. Jediné, co mi k tomuto filmu nesedělo byl HAPPY END. Ten v reálném životě prostě není!!!
voleman
voleman
927 bodů
5.5
Přiznám se, že po shlednutém traileru a popisu, který jsem o tomto filmu četl jsem čekal něco mnohem horšího. Lovci a oběti jsou celkem nevyrovnaným filmem, chvíli jde o svižný akčňák a chvíli o nudnou romantiku, která mi přišlo, že tam je jen aby film něčím zaplácli, když jim už došli nápady. Kdyby vynechali některé skutecně zbytečné a nudné scény a zkrátili tím stopáž udělali by jistě líp. Celý film je natočen hodně televizně a občas mi připadal jako nějaké amatérské domácí video. Herci hrají poměně slušně, i když mi hlavní hrdina nijak k srdci nepřirostl. Nejvíce film těží z jeho tématu, které je na české filmové poměry vcelku nevídané a místy i zajímavé. Scénář toto téma ale bohužel dost sráží a i když je příběh údajně podle skutečnosti, tak mi dost často připadal přitažený za vlasy a ne zrovna nějak inteligentní. Nicméně se na Lovce a oběti koukat dalo a to i přes zbytečně dlouhou stopáž, ne moc povedený scénář a amatérský look, který celý film provází. 55%
tedoun
tedoun
923 bodů
9.5
Nejlepší je závěrečná scéna.....kdo nepochopí konec nebude rozumět ani začátek ;-)
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Děsila jsem se dopředu, muzikant režisérem, ale finále dobré. Herecké obsazení prima, děj nakonec taky, herci jmen Kraus, Hanák, Vašut, Nosek, Heřmánek a další pochopitelně dělají své, bez toho by to nebylo ono, ale na debut příjemné překvapení, pro někoho jistě i poučný obsah.