Blbý a blbější

73%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Blbý a blbější patří mezi ty nejlepší komedie ve filmové kariéře Jima Carreyho a rozhodně se řadí i mezi nejlepší komedie vůbec. Vždyť už je to přes dvacet let co tento snímek vyšel a stále je to zábava k popukání. Ústřední dvojice Carrey - Daniels si náramně sedli a ty dva idioty ztvárnily geniálně. Těch hlášek,nechutností a absurdních scén je prostě tolik,že to můžu jen všem vřele doporučit,protože tohle je pravá komedie ve své čisté formě.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
I když je tato komedie v televizi vysílána až dost často, rád se na ní vždy znovu podívám. Jim Carrey ve vrcholné formě a Jeff Daniels mu sekunduje více než dobře. Spousta vtipných scén, někdy až přes čáru. Sice klasický příběh, ale cestou zažije tato dvojice exotů opravdu humorné chvíle.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Road movie jaký snad svět neviděl. Ztřeštěná komedie s dvěma potrhlými kamarády jedoucí napříč Amerikou, jen aby jisté ženě vrátili údajně zapomenutý kufřík na letišti netušíc, že je plný peněz a že tam byl ponechán schválně coby výkupné pro únosce. Ano, u Hollywoodu je zcela běžné, že se do komedie vkládá kriminální motiv a tak ani tento snímek nemůže být výjimkou. Jim Carrey opakující svůj komediální talent předvedený už ve snímku 'Ace Ventura: Zvířecí detektiv' (1994) a Jeff Daniels snažící se mu sekundovat. A vcelku se daří, jenomže čím je ten snímek starší, tím víc dané ztřeštěnosti každou další minutou stopáže spíše padají do neskonalé trapnosti. Humoru je tu samozřejmě více než dost, ale ty neustálé ksichtíky a přetvářky prostě velmi brzy unaví. Film je tak hloupý až je zábavný v celém svém konceptu těžkopádnosti. Snímek je tedy určen hlavně pro ty diváky, které pobaví, když se dospělí chovají jako děti. Nic víc, nic míň.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Ti dva se hledali až se našli. Sranda to je bez pochyb.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
wow, väčšine ludí sa tento film nebude páčiť, lebo je dosť politicky nekorektný, ale k čertu s tým. je to skvelá zábava s dobrými vtipmi, ktoré len tak už neuvidíte. carrey a daniels sú skvelý idioti! určite si to pozrite a ak máte v susedstve známych na podobnej intelektuálnej úrovni, určite sa k nim začnete chovať inak.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Jedna z nejklasičtějších amerických komedií a absolutní povinnost pro každého. Nekompromisní komické situace skvělé dvojice přitroublých srandistů. Výběr hlavních postav je geniální, dnes už si nikdo nedokáže představit, že by to bylo jinak.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
Nejkultovnější komedie.Vynikající Jim Carrey(jeho ksichty jsou nezapomenutelné).Skvělý Jeffe Daniels oba jsou výborně sehraní a ksichty,hlášky,fekálnost,zvrhlost je ve snímku nesmrtelná záležitost.Film po x projektech nikdy neomrzí.A kdo neochutnal,můžu jen doporučit ! "Tys měl celou dobu,dvoje rukavice?"
alexik789
2 512 bodů
7
Komedie, která neomrzí a příjemně se u ní zasmějete (možná i s celou rodinou). Herci jsou vtipní a skvěle sehraní. Námět filmu je ulítlý, ale tady se mi to více méně dosti líbí. Myslím, že to viděl snad každý, kdo má rád komedie.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Bláznivá,šílena komedie prostě Jim Carrey.Až bolí pusa jak se člověk pořát směje.