Krycí jméno U.N.C.L.E.

75%

Komentáře a recenze 70

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Pro mne je tento špionážní snímek pro Guye Ritchieho trochu netypický. Vůbec bych v něm nepoznal jeho normálně nezaměnitelný rukopis. Některé momenty a scény jsou pro něj typické,ale ve výsledku bych ho jako režiséra netipoval. Krycí jméno U.N.C.L.E. je v první řadě příjemnou zábavou a nenáročnou podívanou,která se místy pořádně zamotá. Právě ve scénách s "vysvětlením" jsem odhalil Ritchieho styl. Povedená akce,vtip a výborní herci. Velmi dobré.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Dobrý špiónský akční film. Není rozhodně špionážní film, alespoň ne za mě. Klasický formát USA-Rusko, spousta zvratů dvojitý agent a mraky dalších standardních klišé. Ve výsledku je to ale svižná akční podívaná s dobrými hereckými výkony a pěknými efekty.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Dva největší američtí agenti Napoleon Solo a Illya Kuriakyn v boji proti nepřátelům míru, zejména pokud jsou z organizace T.H.R.U.S.H. Jedná se o další celovečerní ryze popcornový snímek v řadě na základě klasického seriálu, v tomto případě ´The Man from U.N.C.L.E.´ (1964). Vlivem toho se i děj odehrává v šedesátých letech, kdy je studená válka v plném proudu a proti sobě stojí CIA a KGB. Ale jak už to ve špionážních etudách bývá, někdy se naskytnou situace, kdy musí spolupracovat. A o co že jde? No jasně, o atomovou bombu. Je to něco jako bondovka, ale zpracované to není jako bondovka. V rámci patřičných klišé se to bere vážně a sebeparodicky zároveň, čímž v rámci čiré filmové špionážní zábavy celý koncept vychází. Vidět automobilovou honičku s Trabantem či Wartburgem se jen tak nepoštěstí. Originál je respektován, což u podobných snímků nebývá obvyklé. Každopádně snímek silně konkuruje obdobnému počinu ´Kingsman: Tajná služba´ (2014) a tak je jen na divácích, který je lepší. Souboj je hodně těsný. V obou případech jde především o zábavný potenciál sloužící coby mechanismus ve spojení akčních sekvencí, humoru a soundtracku pro zábavnost převážně svým smyslem pro ironii. I když tady se také hodně sází na šedesátkové retro.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Stylové, sympatické, a po dlouhé době originální retro - nebo si alespoň nevybavuju takto pojatou a přitom přesvědčivou stylizaci šedesátých let. Vlastně tomu nemám co vytknout, snad jen chyběl nějaký moment překvapení, ale jinak bylo dodáno vše, co jen mohlo a já jsem rád, že Ritchie opět chytá dech.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdo půjde na další klasickou Ritchieovku, bude zklamaný, protože dostane "jen" řemeslně výborné retro. Ale právě že nic víc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Za mě je to slušná oddychovka, povedená limonáda, která nikoho nemůže urazit, pobaví a neuškodí. Film se nakonec ale nesetkal s takovým zájmem publika, jak se čekalo. Ještě se samozřejmě hraje a čeká ho ještě nasazení ve Francii a Japonsku, ale v magazínu Holywood Reporter se říká, že se nakonec bude muset odepisovat z celého projektu 80 milionů dolarů, takže se zřejmě dvojky nikdy nedočkáme. To obzvlášť zamrzí, zvláště k otevřenému akci a příslibu další akce. Kašleme ale na Hollywood a na pravidla pokračování, já nestojím, aby každý film měl dvojku, když to zpravidla dopadne, tak jak to dopadne.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Fandil jsem tomu filmu dlouho před soukromou projekcí, fandil jsem mu po stylovém retro úvodu a sympatizoval s Ritchieho obrazovou imaginací a svěžím nadhledem ještě tak půl hodinky před nástupem závěrečných titulků. Co ale bylo do té doby pouze neškodnou hrou s různými žánrovými prvky, kde různorodý charakter výpravy ještě držel pohromadě díky stylové formě, správně odměřeným hereckým výkonům a drtivému tempu, to se v závěru bohužel transformovalo do prachsprostých obrazových hodů, kde sice stále nechybí humor a dějový drajv, ale všechny ty nesourodé ingredience už přece nepěkně skřípají a tvoří standardní hyperstylový špionážní mišmaš, který neurazí a napoprvé baví, ale při zpětném ohlédnutí převažuje chaos, kde skutečně zábavné hlášky nebo neotřelý příběhový motiv pouze matně probleskují...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
Stylova jednohubka ktora sa bohuzial vdaka slabym trzbam nedocka pokracovania, co je skoda, lebo chemia medzi cavillom a hammerom funguje na jednotku. Ritchie je tiez vo forme (po trocha mdlych holmesoch) a 60kove taliansko mu sedi ako uliate...
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
0
Nevtipné a o ničem
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Režie je absolutně luxusní, lépe to být natočeno nemohlo (kamera, střih, hudba, obsazení, atd.). Od začátku do konce jsem se nenudil a bavil se a tak to má být, ale podruhé to už vidět nemusím a to je zásadní podmínka pro pátou star :) 83%