Focus

72%

Komentáře a recenze 60

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Já mám tyhle intrikami prolezlé filmy velmi rád. Nikdy se nemůžete být jistí tím,že to co sledujete se opravdu děje. Kdyby se vypustila ta romantická linka,tak to molo být ještě o kus lepší. Každopádně Will Smith je takový sympaťák,že mu těch pár zadrhnutí odpustíte. O Margot nemá smysl ani psát. Byla opět nádherná.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Odpočinokový film ve stylu "Podfukáři". Will Smith dodal filmu opět trošku kvality navíc. Filmy tohoto typu mlůžu, i když už jich je za posledních pár let natočeno dost. Scény jsou trošku přehnané ( hromadné krádeže v davu ). Film nenudí a rozhodně se jedná o nadprůměrný snímek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
5
Snímek zpočátku připomíná britský seriál ´Podfukáři´, ale záhy se to celé mění do spleti eroticky romantizujícího náboje nečekaného vývoje všemožných událostí. Lehká dramatizace je nemálo těžkopádná a zbytečně komplikovaná. Počáteční nadšení tedy spadne do podivné zábavy slepených posloupností hloubky příběhu, neochvějných klišé a podivného humoru. Kupodivu to však splňuje osvědčený vzorec žánru jako takového. Atraktivní duo Will Smith a Margot Robbie společně sdílejí vzájemnou chemii ve vzájemném vztahu, která je svou dynamikou vcelku přijatelná. Sofistikovaný příběh je o něco méně předvídatelný a umělecký směr ztvárnění se dá považovat za stylový. Pro běžného diváka je snímek spíše nezábavný, unavující a bez špetky jiskry alespoň něčím zaujmout. Náročnější divák by si mohl něco najít, ale dohromady toho pro něj také moc není. Nad všechna očekávání snímek bohužel zůstal někde na půl cesty.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Taková typická letní oddechovka, která mě celou dobu slušně bavila, ale na větší hodnocení přebývá dost pomotaný závěr a celkově ne tak svižná druhá polovina. Každopádně Margot se z Pan Am začíná pomalu dostávat do vysoké herecké ligy.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Předchozí film režisérského dua byla Bláznivá zatracená láska a ačkoli je Focus v jiném žánru a o něčem naprosto jiném, nemůžu si pomoci, ale já tam viděl ten předchozí film, respektive některé znaky. Film je totiž vyprávěn v určitém mozaikovitém stylu, není to souvislý děj, ale sleduje vývoj vztahů několika konkrétních postav a na konci vše do sebe naprosto logicky zapadne. Tohle není jednoduchá limonáda, ten film je vcelku ambiciózní a neskutečně sexy. V podstatě ani po trailerech jsem nečekal, co z toho nakonec vypadne a až do konce jsem to neprokouk. Mám rád neotřelý filmy, pro mě je to o.k.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Vysoce mainstreamový, vizuálně přitažlivý, skvostně obsazený a chytře napsaný biják o podvodníčcích, který navzdory možná trochu zbytečné překombinovanosti nejenže nikdy vyloženě nespadne k nepříjemným klišé, ale zároveň si ho lze naplno užít coby intelektuálně nenáročnou a oddechovou filmařinu se skvělým humorem a roztomile servírovanými zvraty. Will Smith dlouho nebyl tak cool a přenádherná Margot Robbie by měla stát před kamerou nonstop celý život, abych se ji alespoň částečně nabažil.... Nijak obsahově převratné, ale formálně vskutku stylové a na úrovni v tom pravém slova smyslu, rozhodně mnohem zajímavější a zábavnější než prachbídní Podfukáři...
B3n
4 060 bodů
1.5
Film mi hodně připomínal Ca$h...všechny prvky byly vcelku předvídatelné...
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Dobrá krimi komedie.Na jedno shlédnutí.Dávám jí 65 procent.
hp24
2 833 bodů
8
Po dlouhe dobe vyborny oddechovy film postaveny nikoli na digitalnich tricich a postprodukci, ale na dobrem sviznem scenari plnem prekvapivych zvratu. Pripomnel povedene snimky 20-30 stare. Takovy moderni Maverick ci Podfuk. Mnohem vypracovanejsi srozumitelnejsi nez napr. Dannyho partaci.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
4
Za mě spíše nuda. Tento film zapadne v Hollywoodské kinematografii hodně rychle a za rok si na něj nikdo nevzpomene, protože není ničím (kromě výstřihu Margot Robbie) vyjímečný.