Totem vlka

62%
Totem vlka

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. ( Bohemia MP)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Krásný snímek o tom, jak člověk narušuje přirozenou rovnováhu přírody kvůli svému osobnímu prospěchu. Scény s vlky jsou moc pěkné, krásné planiny a slušný příběh. Film lahodí oku a Čínskofrancouzská koprodukce překvapivě dobře zafungovala. Za mě moc pěkný dobrodružný film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Protože je u nás v Pekingu špatný vzduch, vydal jsem se do ř.ti světa (Mongolská step) a protože jsem vždycky chtěl mít psa, pořídil jsem si malého vlka. Moc mi to nesedlo. Činský tajtrlík byl na facku, děj takový nijaký a to prostě nezachrání ani ta divoká příroda a fain hudba.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Annaud tentokrát nejde do hloubky, pouze líbezně krouží na povrchu dosti nepůvodní a jednoduché pohádkové rozprávky, která navzdory velké řemeslné profesionalitě a dobrému člověčímu srdíčku nemá čím překvapit a vlastně ani dojmout. Vyprávění je svěží jako jarní vítr na majestátních mongolských stepích a technicky náročné scény s divokými zvířaty opět berou dech, ale scénář poněkud selhává v přirozením propojení všech dějových motivů a především v oblasti přátelství a porozumění dvou živočišných druhů nedosahuje zdaleka takové intenzity jako například dnes takřka zapomenuté VOLÁNÍ VLKŮ. Od filmaře Annaudova formátu tedy zklamání, jako věrný náhled do čarokrásné přírody s její specifickou mytologií a životním řádem ale velmi příjemné a autentické dílo...

Dodatečné informace

Původní název:
Wolf Totem (více)
  • Čína Totem vlka
  • Čína Wolf Totem
  • Čína Talisman vlků
Premiéra v ČR:
17. 3. 2016
Země původu:
Čína, Francie
Rozpočet:
38 mil. USD
Tržby:
123,21 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění