Paranormal Activity: Jiný rozměr

51%
Paranormal Activity: Jiný rozměr
Potíte se strachy, nemůžete dýchat, chcete utéct, ale jste paralyzováni strachy. Tyto stavy zažívají v kině diváci extrémně úspěšné hororové série Paranormal Activity. Tvůrci nejnovějšího pokračování, které má podtitul The Ghost Dimension, však slibují ještě o něco děsivější zážitek. Slovo hrůza nabyde úplně nových parametrů nejen proto, že jde o závěrečný díl a tedy vyvrcholení celé série, ale i díky možná až příliš reálnému 3D zpracování. Bez přehánění lze říct, že o život tentokrát nepůjde jen hrdinům na plátně… Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry“ Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. Každý díl téhle děsivé série vyvolával řadu znepokojivých otázek, na které tvůrci záměrně dosud nenabízeli odpovědi. „Můžu vám slíbit, že na konci tohoto filmu nezůstane jediná z těchto otázek nezodpovězená,“ slibuje producent a duchovní otec série Jason Blum. (Cinemart)



lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Nejlepší díl série? Rozhodně. Nadprůměrný žánrový výplach, který přináší do všeobecně globalizovaného hororového trendu něco nového a obsahově osvěžujícího? Bohužel.... Pro zatracovanou a vinou stále dokola omílaných motivů značně vyhořelou sérii "nočního režimu" každopádně ohromná vzpruha, solidně gradovaná, vizuálně přesvědčivá a v hlavní roli s partičkou více než sympatických postav s trefným smyslem pro humor, jimž rozhodně nic zlého nepřejeme. Titulní bubák sice klasicky postrádá jakýkoli zapamatování hodný charakter a postupem času je znát, že prostor, kam chtěli tvůrci s jejich tentokráte velmi seriózními ambicemi šlápnout, je zkrátka už hodně tenký, ale přesto se jednak vytrvale bojíme, a hlavně se i více než uspokojivě bavíme - žádná nuda, žádné jalové dialogy, pouze dokonale sladěná a fungující recyklace těch správných a stále ještě přitažlivých motivů, které mě osobně takhle moc jako zde dlouho neimponovaly..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Do teď bylo napětí a lekačky v pohodě až do doby než se ke konci filmu objevil duch což už připomínalo jen výmysl tvůrců. Větší strach budil z neznáma jak tomu bylo v předchozích dílech v kabátku připomínající (jako že) realitu a pravdivost.
Destoroyah
Destoroyah
3 573 bodů
8
Konečne už trocha lepší P.A. Dáva nám to aj viac akcie a sympatických hercov. Tobi nám robí bordel vo filme ale je to už úplné sci-fi čo sa týka filmu ale aj cez to je no zatiaľ nejlepší Paranormal Activity. 7/10


Dodatečné informace

Původní název:
Paranormal Activity: The Ghost Dimension (více)
  • USA Paranormal Activity: Jiný rozměr
  • USA Paranormal Activity: The Ghost Dimension
  • USA Paranormal Activity 5
Premiéra v ČR:
22. 10. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Paranormal Activity: Jiný rozměr je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Paranormal Activity: Jiný rozměr


Powered byJustWatch