Královna pouště

57%
Královna pouště
Plakát traileru

Životopisný film Královna pouště je založený na životě a láskách Gertrudy Bellové (Nicole Kidman), anglické spisovatelky, archeoložky a kartografky, která na začátku 20. století zmapovala Irák a Jordánsko... 




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Mdlé reakce mě připravily na to, že si nemůžu být výsledkem jistý, na druhou stranu i předchozí Herzogovy rozporuplně přijaté kousky jsem na nějaké úrovni ocenil. Byl jsem tedy připravený hledat nezřejmé záminky kvality a hloubky, ale nejsou tu. Není tu ani za co nadržovat. Je tu jen pár krásných obrazů, ale typická herzogovská uvědomělá fascinace přírodou a exotikou tu úplně chybí. Postavy jsou nezajímavé a kvůli brutálním skokům v čase je na ně nejde napojit. Zkrátka nešťastné. Takhle vkusně nudně si představuju film režírovaný Nicole Kidman, ne Wernerem Herzogem.
avenis
avenis
7 963 bodů
4
No tak jestli to mělo být něco jako "Zopakujeme si úspěch s Austrálií", tak to se moc nepovedlo. Nicole Kidman už vážně není dvacet a je to vidět. Tahle sladkobolná kravina nenabízí nic, co jsme už neviděli. Víte, co mi to spíš připomíná? Televizní film. Všechno je tak nějak úsporné, zkratkovité, šablonovité. A co se mi tedy líbilo? No... Robert ne. Ani se lvíčaty. (18.11.2020)

Dodatečné informace

Původní název:
Queen of the Desert (více)
  • USA Královna pouště
  • USA Queen of the Desert
Země původu:
USA, Maroko
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
1,59 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění