Duch nad zlato

50%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
S pohádkami to jde v posledních letech od desíti k pěti a Duch nad zlato jen ukazuje bídu se kterou se musíme potýkat. Spousta scén nedávala sebemenší smysl a chování hlavního hrdinu hraničilo s demencí. Taková je bohužel dnešní tvař pohádek. Musíme jen doufat,že tvůrci opět uvěří v inteligenci národa českého a začnou nám servírovat pohádky typu Lotrando a Zubejda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Marnost nad marnost. Samo o sobě je to jen nudné a přehlédnutelné, v kontextu příšerné a nesnesitelné. Přitom se ČT poslední dobou snad vážně a upřímně snaží o posun. Nějak se nedaří.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
2
Pohádku Hanse Christiana Andersena "Křesadlo" mám skutečně VELICE ráda! Odjakživa jsem měla. Ne. Já se snad tady k tomuto nebudu vůbec vyjadřovat, i když normálně se dokážu rozepsat až přespříliš. Tohle není snad pohádka! To je ODPAD!!!!! Nejhorší je, že nás to zas o Vánocích jistě čeká! Co by tam dávali na ČT?!!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Pěkná pohádka,která i pobaví.Dobré výkony herců a pěkné prostředí pohádky.
miza
miza
2 336 bodů
6
Beru to jako snaha pobavit.Role V.Preisse připomíná silně barona Prášila.Vše se točí kolem křesadla dle pohádky H.K.Andersona.Je to prostě taková naše Vánoční klasika která potěší v té smršti naší pohádkové klasiky.Třeba to bude taky za pár let klasika.
65David21
65David21
1 783 bodů
5
No nevim no.. snaha tam je...
Tento příběh bohužel spadá do skupiny hloupých českých pohádek vyprodukovaných Českou televizí. Hloupost hlavní postavy, nezajímavost děje atd.
S tím se nedá nic dělat a já všeobecně jsem nikdy nebyl fanoušek pohádek, takže jsem třeba jen moc přísný, ale podle ostatních hodnocení možná skoro moc milý...
petr-hnyk
1 542 bodů
2
Je mi líto a snažil jsem se být shovívavý a snažil jsem se dávat pozor, ale vůbec jsem nepochopil zápletku. Proto mi to nedalo a vyhledal jsem si původní Andersenovu pohádku na webu: http://cs.wikisource.org/wiki/Křesadlo. Takže tu jednu hvězdičku dávám za inovaci, kdy byl velký černý pes nahrazen duchem a létající postelí. Jinak myslím, že je to naprosto zbytečný film a vyhozené peníze za výpravu, triky a animované titulky.