Duch nad zlato

50%
Duch nad zlato
Plakát traileru
Výpravný film Zdeňka Zelenky na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena Křesadlo začíná jedné bouřlivé noci na Šibeničním vrchu, kde tulák Vojta náhodou objeví v podzemí zlatý poklad, který hlídá tajemný duch. Získá přitom také křesadlo, pomocí kterého lze ducha přivolat a nechat si od něj cokoli přinést. Více než zlato ale Vojtu zajímá krásná princezna, o které slyšel jenom vyprávět. Duchovi je Vojta sympatický, a tak se rozhodne mu pomoci. Když už se zdá, že příběh směřuje ke šťastnému konci, všechno zkomplikuje hamižná dvorní dáma, která odhalí tajemství křesadla a je odhodlaná ke všemu, aby ho získala. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
S pohádkami to jde v posledních letech od desíti k pěti a Duch nad zlato jen ukazuje bídu se kterou se musíme potýkat. Spousta scén nedávala sebemenší smysl a chování hlavního hrdinu hraničilo s demencí. Taková je bohužel dnešní tvař pohádek. Musíme jen doufat,že tvůrci opět uvěří v inteligenci národa českého a začnou nám servírovat pohádky typu Lotrando a Zubejda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Marnost nad marnost. Samo o sobě je to jen nudné a přehlédnutelné, v kontextu příšerné a nesnesitelné. Přitom se ČT poslední dobou snad vážně a upřímně snaží o posun. Nějak se nedaří.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
2
Pohádku Hanse Christiana Andersena "Křesadlo" mám skutečně VELICE ráda! Odjakživa jsem měla. Ne. Já se snad tady k tomuto nebudu vůbec vyjadřovat, i když normálně se dokážu rozepsat až přespříliš. Tohle není snad pohádka! To je ODPAD!!!!! Nejhorší je, že nás to zas o Vánocích jistě čeká! Co by tam dávali na ČT?!!

Dodatečné informace

Původní název:
Duch nad zlato (více)
  • Česká republika Duch nad zlato
Premiéra v ČR:
24. 12. 2013
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup