Bitva o planetu opic

46%
Bitva o planetu opic
Plakát traileru

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3
Zatímco na novou verzi Planety opic nedám dopustit,tak tu starou zatracuji pokaždé,když na ní přijde řeč. Ani nevím kde začít s výčtem co se mi na snímku nejvíce nelíbilo. No především to budou asi katastrofální masky,které působí směšně a herecké výkony,které vypadají opravdu jako od opic.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5
Slabé zakončení celé série Planety opic. Tento díl měl uzavřít kruh příběhu, který předcházel tomu prvnímu a je to celkem kostrbaté. Líbilo se mi, jak pomalu gorily přebíraly vojenskou moc, ale příběhu chyběla šťáva.. prostě něco navíc. Celá Planeta opic má pro mě zvláštní tajemný nádech a tak i poslednímu dílu dám alespoň průměrných 50%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Pátý snímek o nadvládě opic na Zemi celý dějový kruh uzavírá. Na tento snímek už zase může striktně navázat ten první s Charltonem Newtonem v hlavní roli. A buď jak buď, finále je to dobré. Spousta obvyklých politických paralel a akcí zahrnující vše podstatné k danému vyvrcholení, je hlavní devizou tohoto snímku, které nemůže nechat na pochybách. Zklamání však přesto pro mnohé přijde a to faktem, že byť je v názvu zmínka o bitvě, žádná velkolepá tady není. Vše je jako obvykle hlavně o konverzaci a dramatickém vývoji děje. Válečný stav samozřejmě nastane, který je na svou dobu zinscenovaný dobře, ale skutečně na krátkou chvíli.  Takže se nejedná o nic, co by převyšovalo divácký zájem. Může se zdát tento počin zcela zbytečný, ale do skládačky zapadá pevně.

Dodatečné informace

Původní název:
Battle for the Planet of the Apes (více)
  • USA Bitva o planetu opic
  • USA Battle for the Planet of the Apes
  • USA Bitka o Planétu opíc
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,7 mil. USD
Tržby:
8,84 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bitva o planetu opic je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bitva o planetu opic


Powered byJustWatch