Penny Dreadful

79%
Penny Dreadful

Výpravné seriálové zpracování původně hrůzostrašných povídek vydávaných v Londýně na začátku 19. století, jimž dal název fakt, že výtisk stál právě jednu penny. Týden co týden čekali dychtiví čtenáři převážně z řad chudiny na známé hororové postavy v podobě Frankensteina, Doriana Graye nebo hrdinů z románu Drákula. Všechny nestvůry jsou zasazeny do temného viktoriánského Londýna a kromě krásně strašidelného původního příběhu nabízí jejich seriálové zpracování i kvalitní dramatickou podívanou. (HBO Europe)





hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Po 5 dílech. Zatím převažuje mírné zklamání. Atmosféra hodně fain, ale v tom příběhu se celkem plácám. 4.5/10
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Po shlédnutí dvou sérií musím přiznat, že to nebylo tak "dreadful" jak jsem se zpočátku obával. Tvůrci z HBO sice na seriálový stromek naroubovali téměř vše, co kdy v Londýně plašilo lidi (na dr. Jekylla zapoměli...) ale celkem se jim to podařilo propojit nenásilně i zajímavě. Herecké výkony jsou nadstandardní i když Eva Grenn je ještě o kousek dál. Trikové sekvence jsou na úrovni , jen mi trochu vadilo menší využití kulis Londýna konce 19. století.Rozhodně to není žádná nuda a docela se těším s čím přijdou tvůrci v další sérii. Pro milovníky hororu a tajemna určitě doporučuji ke shlédnutí.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Úžasný seriál, kde se vystřídá mnoho známých fiktivních postav, bohužel většina nemá takový prostor, který by si zasloužili, nejvíc mě dostala scénka s Van Helsingem :D Jinak si myslím, že jde o hodně povedený seriál s naprosto božskou Evou Green, která si roli Vanessy užívá a její psycho pohledy a chování bylo někdy až nechutný, ale zahrála to dokonale, jednoznačně si ukradla seriál pro sebe... Škoda, že mě seriál nedokázal udržet u obrazovky celou dobu, poslední dva díly už byla většina věcí jasná a až tolik mě to nezajímalo, proto 4* a né 5*, pořád jde ale o úžasný seriál, který mě bavil a těším se na druhou sérii.

Dodatečné informace

Původní název:
Penny Dreadful (více)
  • USA Penny Dreadful
Země původu:
USA, Irsko, Velká Británie

Podobné


Powered byJustWatch