Cesta do Palomy

61%
Cesta do Palomy

Poté, co mu v rezervaci zavraždí matku, se indián Wolf rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a skončí v hledáčku FBI. Na motorce prchá napříč americkým západem, kde se spřátelí s drsným Cashem, který se pokouší uživit jako muzikant.
Jason Momoa, známý ze seriálu Hra o trůny, si ve svém režijním debutu zahrál hlavní roli indiána Wolfa, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. Zatímco prchá na motorce napříč pustým americkým západem, zjistí, že spravedlnost něco stojí - Wolfova touha po spáse odhalí skrytá tajemství a zavede ho na cestu plnou velice nečekaných zvratů. (Cinemax)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Moderní western o vykonání pomsty za vraždu matky, pronásledování FBI, vzniku přátelství a hlavně o spravedlnosti. Moderní western, kde nechybí indiáni, kde se místo na koních jezdí na motorkách a kde atmosféra z každičkého záběru na diváka doslova dýchá. Snímek byl natočen za pouhých 600 tisíc dolarů, tudíž patří mezi nízkorozpočtové filmové počiny, avšak s artovým laděním, takže lecjaké honičky a přestřelky rozhodně nejsou centrem všeho dění. Naopak. Velkou devizou je silný, byť nijak složitý, příběh nepostrádající myšlenku. Hněv, nedůvěra, boj proti rasizmu, touha po svobodě a vykoupení. Realistické drama o zločinech bílých lidí, v tomto případě, na indiánech. Jde především o indiánské ženy, které jsou velmi často oběťmi sexuálního násilí. Jedná se o melanchonické road muvie, který má na svědomí Jason Momoa. Napsal si scénář, chopil se režie a střihl si hlavní roli. A skutečně vytvořil filmové dílo, které zaujme. Dlouho tady nebyl takový snímek opírající se o základní principy svobody. Naprosto úžasná kamera vyvolává pocit divácké přítomnosti v těchto krajích. Tímto kameraman udělal svou zručností úžasný kus práce. I soundtrack stojí za pozornost. Dává možnost si poslechnout vysoce kvalitní bluesový folk a country či plně libozvučnou akustickou kytaru a bendžo. Vše pospolu dobře ladí a vytváří právě onu výše zmiňovanou, skutečně lákavou, atmosféru. Jason Momoa, jeho režijní debut a jeho ocenitelně přesvědčivý, jak někdo dokonce označuje, westernový noir.

Dodatečné informace

Původní název:
Road to Paloma (více)
  • USA Cesta do Palomy
  • USA Road to Paloma
Země původu:
USA
Čeština:
Cesta do Palomy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup