Návštěvníci 3: Revoluce

49%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Jako fanda této třeštěné série jsem měl radost,když jsem se dočetl,že po těch mnoha letech čekání přijde nový díl. O to víc jsem po shlédnutí zklamaný. Jakoby se veškerá ta chemie mezi hlavní dvojkou zcela vypařila a po trefném humoru předešlých dílu zbylo jen prázdno. Pár trefných situací zde bylo,ale né zas tak moc,aby to naplnilo skoro dvě hodiny.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
3
Když jsem si pustil třetí, vlastně čtvrté návštěvníky, nevěřil jsem, že to natočil
Jean-Marie Poiré, který vytvořil perfektní první díl a dobrý druhý díl. Je to úplně jiné, zběsilý střih, kamera je jeden velký zmatek, děj je vyloženě trapný a humorných scén středověké dvojice je jako šafránu. Tohle je obrovské zklamání.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
4
Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille ve svém čtvrtém snímku, pokud se bude počítat i americký remake, a tentokrát se ocitnou v roce 1798, tedy v době Velké francouzské revoluce. Škoda, dobývání Bastily se nedočkáme. Ale pozor, samotného Napoleona Bonaparteho ano. A tak se tu překvapivě vrací do své dávné role Christian Clavier, tudíž mu tu paradoxně vznikla velmi zajímavá dvojrole. Napoleona si totiž s chutí a vervou sobě vlastní zahrál už v role 2002 ve čtyřdílné televizní minisérii s celovečerní stopáží každého dílu, která byla pro zajímavost stejně jako tito Návštěvníci natáčena v českých reáliích. Dobrodružství středověkých postav se tímto třetím francouzským filmovým zářezem dostává do seriálové podoby a těžko říci, jestli to byl dobrý nápad. Smyčka času není žádná jednoduchá záležitost a bloudění v něm může být skutečně nekonečné, ale v rámci celovečerních filmů bohužel již ne. Tohle je spíše záležitost televizního seriálu. A tak se vrací Jean Reno a zmíněný Christian Clavier a starý dobrý francouzský humor. jenomže tomu nějak dochází dech. Humorných situací je tu sice více než dost, ale ztratilo to původní šmrnc, elán, energii situační komedie, zběsilé tempo obsahující doslova kulometnou střelbu mnoha gagů, zkrátka, není to už prostě nějak ono. Snímek je vlažný a ne tak zábavný, jak by kdo očekával. Samotní francouzští diváci na úkor toho málem vyhlásili revoluci skutečnou. Téma Velké francouzské revoluce natáčené v Belgii a v Česku? Nic naplat, zklamání je tak velké, že překonalo i předešlý americký remake a tak to vypadá, že s celovečerním filmovým seriálem je nadobro konec. Pokud tedy někoho po vzoru Hollywoodu nenapadne restart.
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Clavier i Reno jsou ve svých rolích opět úžasní, ale tenhle neurvalý humor Francouzům zkrátka a dobře nesluší. Gagů je sice neskutečné množství, že i tvůrci Simpsonových z nich musejí mít zamotanou hlavu, ale mnoho jich okamžitě vyšumí, jiné nefungují a jen málo přivodí hlasitý smích. O ději lze říci jen dvě věci - za prvé, že i Stephen Hawking se hýbe kupředu rychleji, a za druhé, že o plnohodnotný děj v téhle sérii nikdy nešlo, takže je lepší ho neřešit a soustředit se pouze na to, jak vysokofrekvenčně Jacquouille hlásí a Godefroy uzemňuje okolí svým neodolatelným "Rozhodně!".... Dokážeme-li to, zábava nás asi nemine, ale ten závratně kulminující crazy-style by se zkrátka už měl přetavit do něčeho mnohem vkusnějšího, ucelenějšího a hlavně originálnějšího, zavřít oblíbené postavy v době Francouzské revoluce do pár pokojů a nechávat volný průběh jejich buranství a zhovadilosti je chtě nechtě plýtvání vzácným potenciálem....
sabule
14 227 bodů
3.5
Bohužel,kdo je fanoušek návštěvníků a mohl se potrhat smíchy u jedničky a dvojky (nikoliv u nepovedené americké rádoby trojky)bude velmi zklamán.Film sice navazuje na konec druhého dílu,ale jde o nudné nic,které už hlavní hrdinové vůbec neutáhnou.Kdo má rád francouzskou historii,tak možná,ale jinak se film hrozně vleče a jestli jsem se 3-4 jako zasmál,tak to bylo hodně.Na film jsem se dost těšil,ale je to prostě slátanina.
bayern
13 716 bodů
4.5
Film sice navazuje na konec dvojky,al e to je asi tak všechno,nechápu,kam zmizel humor z dvou předchozích snímků,kde se mohl divák utlouct smíchy a většinu scén si třeba já pamatuji dodnes,film je pojat spíše jako historická fraška,která se ale vůbec nepovedla.Postarší humor hrdinů je tentam,film se hrozně vleče a hlavně nudí a k smíchu jsou spíše už jen ti dva pitomci,co všechno zkazí.Na film jsem šla s tím,že se pořádně zasměju a ono se to vůbec nepovedlo.Hlavně,aby nechtěli dělat ještě pokračování,i když se to nabízí a návrat do doby fašounů se asi blíží.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Špatné pokračování. Málo humoru a příběh taky jednoduchý. Místama se zdálo i trochu nudnější a táhlejší tempo. Předchozí díly byli o dost lepší.
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Není co komentovat, prostě blbost, kde se člověk nezasměje a která je uplně o ničem. Hvězdička z úcty k Jeanovi 13%
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
4.5
Hodně špatné pokračování, podobně jako byla Cesta do Ameriky. Revoluce se scénáristům vůbec nepovedla. Není tu nic vtipného, co jsme znali z minulých dvou dílů. Vlastně jsem se vůbec nezasmál a největším problémem je neustálé "tlachání" o ničem, které mě po chvilce sledování začlo docela štvát. Nepomohly ani české lokace...
Yancl
Yancl
1 020 bodů
2.5
J. Rena mám rád, původní "Návštěvníky" též, ale tenhle počin byl dost mimo mísu. Nemělo to vtip, ani eleganci prvního dílu, scházelo tomu snad vše co dělá film filmem. Především to bylo moc užvaněné a ty žvásty byly o ničem, tudíž hodně unuděné a těch pár povedených scének nezachrání film. Škoda, ale tahle patlanina mě neoslovila.