Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Je smutné,že jsme museli tááák dlouho čekat než se tihle dva společně potkali v jednom filmu. Za tu dobu se nám na plátnech vystřídalo plno komiksových postav a těch příběhu a akce jsme už mohli vidět opravdu požehnaně. Možná i proto DC přichází s křížkem po funuse,protože jsme se za ta léta prostě komiskovek přejedli. Sice zvolili opačný přístup na rozdíl od Marvelu a pojali příběhy spíše temně,ale výsledek se příliš nepovedl. Film se bere příliš vážně a i když to na papíře možná vypadalo dobře a cool,tak výsledek je spíše rozpačitý. Jediné pozitivum na tomto snímku vidím v postavě Afflecka,který mi dokázal,že je adekvátní náhradou za Balea. Snydera považuji stále za dobrého režiséra,ale tímto si u mne udělal vroubek. Vypravěčsky nezvládnuté a na sílu strojově splácané dohromady,tak aby se výsledek zavděčil všem. Finále,tak to je jen digitální bordel ve kterém se jen těžko budete orientovat a ještě hůře si ho budete užívat.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Na filmu jsem byl v 3D, což nedělám často, protože mě časem začne bolet hlava a 151 minut není málo. Kino bylo přezvučené a tak jsem si užil skvěle vybasovaný hudební doprovod slušného snímku se dvěma mými oblíbenci Batmanam a Supermanem. Za mě byl Batman předimenzovaný, aby se vůbec mohl partičce postavit, Supermanovi nemluvě, ale právě proto se mi dostalo naprosto exklusivně přepálené akční podívané. V tomto žánru mi to nevadí a tak hodnotím sedmdesáti procenty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
No... Plus je, že na rozdíl od Muže z oceli jsem během finále z té úmornosti neusnul, ale jinak je to rozhodně ne-e. Většinu stopáže se scenáristé pokoušejí vehementně a tím neúspěšněji budovat přesvědčivý konflikt v tom šíleném přeplácaném guláši, aby se nakonec všichni prostě potkali a začali rubat. Jen tentokrát se pětkrát zdůrazní, že město je vyklizeno, aby nebyl faux pas jako minule. Superman je ale stejně plochý a Wonder Woman přesně tak nuceně a naprosto mimo kontext vecpaná, jak se všichni báli. A kapitola sama o sobě je čistá duše Ben Affleck, jehož Batman je postava mdlé inteligence (mírně řečeno) a emo attention whore. Jeho traumata, noční můry a hejt na Supermana jsou svou bezelstností opravdu legrační, ze zasmušilého rytíře je v podstatě urputný prosťáček s neustále stejným přihlouplým výrazem, který je ve všem nějak pozadu. A Lex Luthor, který nemá zřejmě žádný jiný cíl, než být evil maharádža, rozhodně není důstojným soupeřem a všechny proti sobě svede jen proto, že si postavy přečetly název filmu a rezignovaně směřují ke střetu, k němuž neexistuje uvěřitelný důvod. Když se pak pointa sporu dvou legend postaví na jisté shodě křestních jmen, můžete už se jen nahlas smát. A aby mi ta debilita nevadila, nesmělo by to tak moc stavět na depresi a nenávisti všech vůči všem - je to ještě mnohem méně odlehčené než Nolanovi Batmani, ale nic z toho.


Dodatečné informace

Původní název:
Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
  • USA Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice
  • USA Batman vs. Superman
  • USA Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti
  • USA Untitled Man of Steel Sequel
Premiéra v ČR:
24. 3. 2016
Země původu:
USA
Rozpočet:
250 mil. USD
Tržby:
873,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti


Podobné


Powered byJustWatch