Bio Ráj

81%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
10
Tohle je opravdu skvělý film po všech stánkách. Skvělá režie, skvělý scénář, perfektní zpracování, geniální hudba.. vše se spojí ve snímek, kterému prostě nemohu dát méně, než 100% a to i přes hodně přeslazený závěr.. protože i ten má své místo v tomto skvostu. Velká paráda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Film o milovnících filmu pro milovníky filmu. Ke konci mi to přišlo moc sentimentální, což je stěží hot take, ale i tak je to moc pěkný film. Hudba sama by na ty čtyři hvězdy stačila...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Krásná pocta filmovému řemeslu. Dojemný příběh, krásně nostalgicky melancholický. Tornatore je prostě pan režisér. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Krásný film, u kterého se dá od začátku žasnout nad stylem vyprávění a vytříbenou hudbou Ennia Morriconeho. Film je hereckým koncertem Philipa Noireta a další herci, kteří ztvárňují postavy v různých časových obdobích tvoří úžasnou mozaiku jednoho lidského života. Film o lásce k filmu. Druhá půlka je stejně báječná jako první, kdo tvrdí že ne, je kokot:-)Zajímalo by mě, jestli Zdeněk Svěrák někdy přizná, že si dost vypůjčoval z tohoto filmu pro Obecnou školu.
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Nemám rád komentáře plné patosu a úlisných metaforických frází, ale v tomto případě si prostě nemohu pomoci. Pro filmové nadšence, ve kterých pouhý pohled na filmovou pásku a jen malý záblesk Morriconeho talentu probouzí vnitřní spokojenost a blaho, je Bio Ráj stejně lahodným soustem jako pro Mozartovy obdivovatele jeho Malá noční hudba. Úžasný nadčasový příběh, na jehož začátku jsem se radoval a házel starosti za hlavu, zatímco závěr mi přivodil menší oční vodnatost, za kterou se ale zpětně vůbec nestydím :D Druhá půlka bohužel až moc o citech, ta první však minimálně za 7*.. :))
Jamie76
Jamie76
4 272 bodů
9
Těžký, krásný a i dojemný příběh o malém klukovi co miloval filmy, starém kině, jeho strejdovi, rodině a malé vesničce a o tom jak čas letí a vše se mění.
voleman
voleman
927 bodů
9
Opravdu mistrovský kus. Dokonce asi nejlepší film Giuseppa Tornatoreho, kterého považuji za jednoho z nejlepších Evropských režisérů současnosti. Z filmu přímo dýchá atmosféra poválečné Itálie a skoro až s takovým Felliniovským nádechem. Scénář a režie šlapou od začátku do konce jako hodinky, a herci hrají také výborně. Dalším obrovským kladem na tomhle filmu je jako obvykle vynikající hudba Ennia Morriconeho, který znovu stvořil geniální hudební motiv, který přesně do filmu zapadá. Bio Ráj je celkově výborný snímek, a to hlavně pro ty kteří mají opravdu rádi filmy. 90%
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9
"Život není jako ve filmech. Život je mnohem těžší." úžasný film, kde zaplesá srdce nejednoho milovníka filmu, starých kin, dobré zábavy, lidského a láskyplného přístupu, velké lásky a poctivého řemesla. Výborný scénář, hudba, obsazení a exteriéry. Film má hloubku a ducha.
damianime
damianime
30 bodů
10
Muj nejoblibenejsi film, mistrovske dilo kinematografie, Tornatore natocil film, ktery se zaradil po bok tem nejslavnejsim. Pribeh Tota a Alfreda je tak osobni a krasny, ze cloveka vhani slzy a usmev do tvare. Jako bonus krasna hudba od Morriconeho, ktera pohladi. Phillipe Noiret v jeho zivotni roli (i kdyz, u neho tezko vybirat)