Viktor Frankenstein

63%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vizuál jako od Ritchieho Sherlocka...ale tady asi veškeré klady končí. Takový kočkopes, který je málo strašidelný nebo napínavý a osobní problémy Igora byly podány dost nudně na to, aby se z toho stalo zajímavé drama.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Musím se přiznat, že klasický Frankenstein od Universalu je dobře udělaný retro horror, je ovšem pochopiteně rok 2015 a slavnou knihu jsme viděli zfilmovanou mnohokrát, takže přijít s něčím novým je opravdu složitý oříšek. S variací na klasické téma tak přišel Max Landis, syn slavného režiséra Johna Landise, který v 80. let veleúspěšně rehabilitoval fenomén Vlkodlaka v kultovním horroru Americký vlkodlak v Londýně. Viktor Frankenstein je tak určité rodinné vypořádání se s další klasikou a invencí je náhled na svět od tajemného hrbáče Igora, který dostál řady změn. Paul McGuigan je velmi dobrý režisér a má k dispozici dva skvělé mladé herce, který zachraňují i momenty, kdy by slabší hráči příběh potopili. Celkově je to dobrá zábava, místy docela strašidelná a s řadou lahůdkových scén.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Zajímavá verze. Vypadalo to docela dobře, ale samotné monstrum se objevilo jen krátce což jsem počítal že bude mít více prostoru na běsnění. Zvláštní že monstrum ihned po vzkříšení krásně kráčel po svých. Trocha sklamání.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Harry Potter hrál hodně dobře, alespoň na začátku filmu, to zase jo, ale přikrášlenej příběh pár detajlama o tom jak Viktor k monstru přišel už asi všichni znají. Kdyby alespon byla dvojka, kde by se monstrum vyřádilo, ale to nedopadne. Takže poctivých 61%
avenis
avenis
7 963 bodů
6
Velmi dobře řemeslně zpracovaný film s Frankesteinskou tématikou. Radcliffe už dávno dokázal, že umí zahrát cokoliv. Tedy vše v rozsahu fantasy - historie - současnost, komedie, horor, drama, love story ... ve všem je dobrý. Andrew Scott tentokrát není za padoucha, ale já ho už vždycky budu vidět jako šíleného Jima Moriartyho. "Lady Sybil" zkrásněla a role Lorelei jí sedla. No a Victor Von Frankestein,... bohužel. Moc sexy, málo uvěřitelný. (24.3.2018)
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Opět jeden z těch filmů, na které se dívám celkem bez předsudků. Prostě čistokrevná zábava s hromadou efektů a příjemným viktoriánským či streampunkovým lookem. Je to vlastně docela blábol a finále mi teda gule neurvalo, ale celkově mě to docela bavilo. James McAvoy opravdu někdy až nesnesitelně démonizoval svou postavu, to je pravda. Já to vidím jako takového oddechového bratříčka Van Helsinga nebo Sherlocka Holmese a asi mi to ke štěstí stačí. Bavil jsem se a klidně se podívám znovu, příjemná blbinka. Od režiséra Sherlocka by se sice čekalo něco více sofistikovaného, ale co už, snad příště.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
2
Naprostý výsměch původnímu dílu Mary Shelley, úplná ostuda jejímu odkazu a absolutní úražka kohokoli, kdo kdy četl její román. Veškeré noční můry těch, kdo se nebojí knih, a mylné představy "chytrolínů", kteří o skutečném Frankensteinovi ví jen to, co jim Hollywood kdy nasolil pod nos (stvoření = zrůda, Frankenstein = šílenec aj.), se tu stávají skutečností... Napsat cokoli více by bylo plýtvání energie, které si však tento výtvor vskutku nezaslouží.
netherlord
netherlord
924 bodů
9.5
Film byl super a jsem velice rád že se jim takhle povedl.
  • samotné téma
  • efekty
  • konec samotný
  • skvělí herci