You're Next

68%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Sebeuvědomění už je dnes u hororů naprosté minimum a vyvracení, nebo naopak přesné stavění zajetých schémat už mě neuspokojí z principu. You're Next moc málo vybočuje z řady, abych ho považoval za nějakou událost. Je to jen příjemný horor, docela tuctový, abych pravdu řekl. A final girl jsem její náhlé převzetí kontroly neuvěřil ani na chvíli. Nahoru zaokrouhluju primárně za poslední dialog. 3 a 1/2
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Možná, že na horor a všechny jeho subžánry nahlížím při hodnocení o dost přísněji než třeba na komedie (i vzhledem k tomu, že hororová špička je tak úzká a nedostižná), ale to, co zde vidím, je každopádně výstavný scénáristický průšvih. Horory z kategorie Home invasion jsou sice vždy v podstatě o tom samém, ale jak loňská Očista rozvířila tyto žánrové vody neotřelým nápadem a poměrně kreativním zpracováním, tak na You´re Next nelze najít nic, co by stálo za řeč a vyzdvihlo příběh nad úroveň jateční pubertální kraviny. Všechna "šokující" úmrtí už jsme viděli někde jinde, atmosféru má lepší každý druhý found footage a zápletka s dědictvím mi nepřišla vůbec věrohodná. Jediné, co opravdu oceňuji, je rázná hlavní hrdinka, která se konečně chovala tak, jak se na danou situaci sluší..
headhunter
headhunter
10 287 bodů
8
Moc milé překvapení. Po přečtení, ne zrovna moc moc lichotivých komentářů, jsem film nesmyslně dlouho odkládal a paradoxně možná právě proto, že jsem od něj moc nečekal, tak mě úplně dostal. Škoda jen, že na tohle už Ovečka, Tygřík a Lištička už jen težko navážou. P.S. Fajn záverečné titulky s písní, která se neustále opakuje celý film a vůbec mi nevadila*
Pas
Pas
6 225 bodů
5.5
Lehce nadprůměrný "home-invasion-slasher" od kterého je lepší neočekávat žádné zázraky či pokusy dělat daný žánr nějak jinak. Nechal jsem se nalákat recenzí, která tvrdila, že postavy se na rozdíl od jiných vyvražďovacích hororů chovají logicky a uvěřitelně, což je prostě ohromná lež. You're Next je plný laciných klišé, dementního jednání postav a nelogických situací.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Konečně jsem se dočkal, pořádnýho slasheru bez debilních postav a nelogičností v ději! Tohle je naprosto dokonalej horor, ve kterém je všechno naprosto perfektní! Žádný sraní ze začátku! Prostě pár vět a jde se vraždit. Jste s postavami zavlečeni do děje a vůbec netušíte co se děje, prostě najednou mrd a jeden je dole, postupem času přicházíte na kloub tomu, co se vlastně děje a na konci si řikáte, že vás to nenapadlo hned, ale během filmu jsem vůbec netušil, že to bude na jednu stranu až tak primitivní, prostě vás to nenapadne. Další obří plus jsou postavy, který si celkem oblíbíte, ale co je hlavní, nikdy neudělaj žádnou píčovinu, kterou by nikdo jinej neudělal. Prostě přemýšlí racionálně a chytře. Zkoušejí se dostat z domu a chtějí udělat všechno proto, aby se to povedlo. Naprosto dokonalý je finále a scéna s mixérem! Úplně jsem si jí zamiloval, no pro mě jeden z nejlepších hororů roku, né-li nejlepší!
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
7
Úprimne som čakal niečo lepšie ale toto mi ulahodilo tiež. Škoda že väčšinou je gore mimo scény ale keď tam už niektorý je tak sa celkom podaril. Aj keď vražda s mixérom bola naozaj trápna. Akcie je tam trochu menej čo je škoda a debilnosť postáv sa niekedy fakt nedala vydržať. Celkom som si to užil. HODNOTENIE: 7/10
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Pro mne zklamání
  • začátek
  • zvuky
  • druhá půlka filmu
  • zbytečná brutalita
Peter12
Peter12
810 bodů
8.5
SI NA RADE!!!A presne o tom to je.Už som myslel,že to ani tento rok nenapíšem:Gore vyvražďovačka s gráciou.Herci moc sympatický neboli,ale to asi tak malo byt.Ale S.Vinson by som nasrať nechcel,tá ťahala celí film.Tento film je predvídateľný,keď začal masaker,za par minút som vedel kto s príbuzných je sviňa.Nebolo to ťažké uhádnuť,ale neprekážalo mi to.Jedine čo by som vytkol je nezničitelnosť hlavnej postavy,Vyskočila s okna,nož jej zabodli do chrbta aj ju strelili a stále dýchala,to je nezmar.Veľmi som sa bavil,už som dávnejšie nevidel tak dobrí slasher.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
6.5
Film za pár korun a určitě nepřicházející s ničím novým, nicméně a každopádně se podařilo tvůrcům prokličkovat potencionálními kolizemi a výsledek - navzdory celé hromady chybiček i meganelogičností - vůbec není špatný. Připomene minimalističtější a vychytanější horor Oni (2008), kde má vraždící marškumpačka také na hlavách masky. Žádné herecké hvězdy, žádný propracovaný scénář, spíš takové cvičení, které může být příslibem, že od Adama Wingarda uvidíme něco lepšího. Talent ovšem má.