Šéf

74%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Tohle je aspoň osobní dílo. Vždyť si Jon Favreau napsal scénář,zahrál hlavní roli a sám si ho také natočil. Celý snímek je velmi pozitivní a nese v sobě optimistický náboj. Jídlo,které se zde kuchtí navíc vypadá chutně a já měl po shlédnutí dobrou náladu a pusu plnou slin.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
V úvodu je to nevalné komedie, která se postupně změní v solidní rodinnou roadmovie. Jinak to celkem okoukané a plné dnes módního tématu: vaření. Rodinná zápletka také není originální. Snímek působí veselé, je nenáročný a splňuje požadavky na rodinnou komedií bez zbytečných trapností. Dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Hlavní šéfkuchař ukončí práci v restauraci a kupuje pojízdnou kuchyň s prodejní plochou, aby mohl naplnit své představy o dobrém jídle. Humorný příběh o zásadovém kuchaři neberouc si žádné ohledy nad věhlasným kritikem jeho díla, čímž se ve sporu s ním proslaví na Twitteru. A tak si udělá reklamu, po jaké se mu ani nesnilo. Jak se říká: Něco špatné je k něčemu dobré. O bláznivou komedii však v žádném případě nejde, i když to zpočátku tak nevypadá. Vtipné scény tak nějak prostě s daných situací a dialogů vyniknou, čímž vzniká mnoho důvodů proč se nezasmát. Jon Favreau se v roli doslova vyřádil a dal oné postavě ohromné sympatie. Nakonec, on si to sám napsal a dokonce i natočil, takže veškeré své představy, jako ten kuchař, dotlačil do té nejhonosnější dokonalosti. Film prostě svojí zábavností a elánem pobaví, což vytváří dobrý dojem z filmu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kulinářský road trip o tmelení rodin a o tom, že sociální sítě můžou být mimo jiné i dobrým sluhou a ne jen zlým pánem. Favreau si to očividně napsal na tělo, hraje asi nejlíp, co jsem ho kde viděl a i zásluhou velkých herců v malých rolích je z Chefa solídní pohodovka na nedělní večer.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
V podstatě příjemné překvapení. Televizní vaření mě upřímně štve, ale tenhle film je sice o vaření, ale zároveň je i o spoustě jiných věcí, které mě zaujaly. Herci jsou tam dobří, některé momenty jsou tedy wtf, ale jako motivační film a dobrá limonáda je to super.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Pohodová letní komedie, která neoslní příběhem, který není nijak zvláštní, ale oslní hereckými výkony a dokonale vystihlou atmosférou. Úžasná komedie, u které se párkrát zasmějete hodně a potom se celý film pousmíváte, teda já to tak měl, film mě vtáhl do děje, herci byli strašně sympatičtí a přál jsem jim, aby se jim vyplnilo všechno, co chtějí, hlavně Chefovi, který musel vyřešit jak problémy se synem, tak jeho problémy práci. Ve filmu jde krásně vidět, že když práci milujete, tak to není nikdy o penězích, když vás někdo svazuje, nedává vám prostor a dostáváte za to prachy, tak jste stejně nešťastný, je lepší si dělat věci podle sebe, být volný v tom, co děláte. Je to víc, než pár šlupek navíc. Skvělý letní komedie, která je právem v červených číslech.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Po shlédnutí Chefa jsem měl chuť seknout z prací, pořídit si kuchyňský vůz, španěla, jezdit s ním po USA a vařit dobroty. Snímek je sám o sobě velmi příjemný a moc dobře se na něj kouká. Výborně jsem se od něj odreagoval a poté vybílil lednici. Mám moc rád filmy o vaření, kterého mohlo být ve filmu trochu více. Třeba by se člověk i něčemu přiučil. Palec hore pro Jona F.
Ombak_Penari
2 764 bodů
8
Zatím nejlepší kuchařský film, jaký jsem viděl. Možná bych jen částečně zaměnil úvodní kuchyňskou část filmu za víc prostoru pro kuchařské road movie, což byla asi nejzábavnější část a tak trochu na to člověk celý film čeká. Ale je to spíše detail a možná dokonce i kravina, film totiž funguje krásně jako celek a ačkoliv Jon Favreau není mým oblíbencem, tak jako šefkuchař, co pověsí nevděčnou práci na chvíli na hřebík a vrhne se do cestování s pojízdným občerstvením a přitom si uvědomí, co všechno dělal blbě nebo zbytečně, je dokonale zajímavý a uvěřitelný. A hlavně! Ze všech jídel, která tam vařil, jsem i přes obrazovku slintal a měl neodolatelnou potřebu všechno kolem sebe sežrat, což je u mě alfa a omega zážitku z kuchařského filmu a takový Dokonalý šéf nebo Láska na kari na tohle u mě dojeli.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
8
Zajímalo by mě jak umí Favreau vyvářet v realitě, protože tady mu to šlo náramně, není to typ filmu o kterém budete přemýšlet ještě další týden po zhlédnutí, ale svůj účel každopádně splnil. 80%
tindersticks
tindersticks
783 bodů
7
Jon Favreau (Moničin milionář z Přátel) si udělal radost (scénář, režie, hlavní role) nevyrovnanýcm snímkem,. který začíná jako komedie, pak se chvíli potácí odnikum nikam a končí jako road movie. Ve filmu hrají Hoffmann a Scarlett Johannson - oba zbytečně, vlastně nemají co hrát,ale jejich postavy aspon do filmu patří, na rozdíl od od Downeyho Jr., jehož scéna je zralá na vystřihnutí. Nejlepší jsou scény s vařením - radost pohledět, interakce s Leguizamem a synem a za sebe bych nejradši viděl klasickou road movie napříč Amerikou. Jinak, celkově jde o vysloveně optimistický film, takové mám rád a když slyšíme kubánskou Oye Come Va nebo Gary Clarka Jr. jsem nakonec smířlivě naladěn.