Sound of My Voice

62%
Sound of My Voice
Sound of My Voice
Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství?



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Přesně takhle si představuju kvalitní indie podívanou. Nezatíženou ambicemi komerčními či uměleckými velkých mainstreamových dramat, ale ani rozjuchaných dramedií, jimž se "indie" říká leda tak nějak ze zvyku. Pro filmaře odpadá u těchto malých produkcí většina povinností, takže mohou v klidu odvést svou práci. Sound of My Voice neplní žádná očekávání, ale ani se nepokouší okatě vyčnívat. Rozvíjí svůj námět přesně podle potřeby a dosahuje sice ne velkolepého, trvalého nebo zásadního zážitku, ale prostě příjemně odvyprávěného filmu. Vzhledem k samotnému ději je to paradoxní, ale takovéhle kusy na mě působí v porovnaní s velkými produkcemi hodně uvolňujícím dojmem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Po pár minutách se rozdají karty a pak už se jen čeká na to, jak to teda s Maggie vlastně je. Je to vážně podvodnice nebo opravdu přišla z budoucnosti? Trochu sestříhat a jako pilot nějakého seriálu by tohle nakonec nemuselo být špatné, ale takhle to má na můj vkus dost nudných míst. Podobný Man from Earth je úplně někde jinde. 4.5/10
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Tajemství zůstává tajemstvím a divák jej nerozluští společně s hrdiny ani po pětaosmdesáti vcelku nezáživných minutách. Kdyby film nezpestřil sex hlavních hrdinů, asi bych usnul nudou. Až závěr je napínavý. Bohužel však film nenabízí nic než schůzky v tajné kobce a mimořádně přitažlivou dívku z budoucnosti, která se nesvlíkne a s hlavním hrdinou, který ji zprvu považuje za podvodnici, nepomiluje, což by jinak film, chudý na děj, značně oživilo. Takhle je z toho je velmi slabý snímek s podprůměrným scénářem. A přitom potenciál toho nápadu byl obrovský.

Dodatečné informace

Původní název:
Sound of My Voice (více)
  • USA Sound of My Voice
  • USA A Seita Misteriosa
  • USA Dievča z budúcnosti
  • USA Dívka z budoucnosti
  • USA Dzwiek mego glosu
  • USA La voix du futur
  • USA Sesimin Etkisi
  • USA Звук моего голоса
  • USA Звукът на гласа ми
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění