Magické stříbro - Hledání kouzelného rohu

46%
Magické stříbro - Hledání kouzelného rohu

Norský režisér Arne Lindtner Nass divákům v roce 2011 přinesl volné pokračování dětské filmové pohádky Magic Silver (2009), kterou režírovala dvojice tvůrců Roar Uthaug a Katarina Launing. Tak jako první část, i Nassův fantazijní snímek má všechny atributy potřebné k tomu, aby zaujal velké i malé diváky.

Po nekonečně dlouhém podzimním spánku se modří skřítci probudili do té nejchladnější zimy, jakou kdy zažili. Malé údolí s hospodářstvím, kde žijí červení skřítci, je ohroženo obrovským ledovcem. Lidé už údolí opustili a červení skřítci budou muset brzy udělat totéž. Dokáže královna Fjellrose pomoci Drengovi, králi červených skřítků? Královna Fjellrose věří dávné pověsti o magickém modrém rohu, který dokáže změnit počasí. Před dávnými lety byl roh ukryt v útrobách Šedé hory. Když se ho královně podaří najít, bude moci změnit počasí a nechat ledovec roztát. Ale modří skřítkové nesdílejí její odhodlání a s plánem naopak nesouhlasí. Když byl totiž roh použit naposled, způsobil katastrofu. Navzdory protestům se ale Fjellrose a Drenge vydají na výpravu za legendárním rohem.

Působivé a výtvarně podmanivé filmové dobrodružství bylo na Norském mezinárodním filmovém festivalu v Hausgesunde nominováno na Nejlepší dětský film roku 2011. Magické stříbro - Hledání kouzelného rohu je natočeno ve 2D i 3D verzi s českým dabingem. (Film Europe)




Dodatečné informace

Původní název:
Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn (více)
  • Norsko Magické stříbro - Hledání kouzelného rohu
  • Norsko Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn
  • Norsko Magické stříbro 2
Premiéra v ČR:
13. 11. 2014
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Norsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Magické stříbro - Hledání kouzelného rohu