Bojovník

75%
Bojovník

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)




Recenze: Bojovník

Kinobox.cz
60%

Bojovník je filmem z ringu, u něhož nechápete, pro koho je vlastně určen. Mohou na něj jít ženy (vztah otce-dcery), je v něm dost akce, krve a potu. Ale zoufale chybí dramatické a thrillerové prvky, kterými distributor snímek onálepkoval.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Bojovníka táhne na svých namakaných ramenech Jake Gyllenhaal. To právě on tento snímek povýšil o level víš. Příběhově je tohle sociální drama vesměs ploché a neoriginální. Zato však dobře zahrané a natočené. Líbí se mi jakým stylem Fuqua točí své filmy. Vždy mají potřebné tempo a spád. To samé platí i pro tento snímek.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Film ve stylu Rocky. Skvělý boxer, pád na dno, drogy, chlast a návrat na vrchol. Za mě nic nového, nic extra, ale dobře se na film dívá, čemuž přispěl výborný herecký výkon Jeka Gyllnhaala, kterého prostě můžu.. Nakonec neuvěřitelný zápas z říše SCI-FI.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
8
Boxerské sociální dramata zřejmě ještě nejsou na ústupu a tak tu máme další, kde nejde jen o to být šampiónem, ale hlavně i dobrým otcem. Nějaké překvapení? Řekl bych že asi ne. Když sociálka sebere dítě, získat ho zpět je daleko těžší boj než v ringu zdolat soupeře. Zdánlivě sportovní film se tedy záhy mění v drama, které po citové stránce ale nějak nefunguje. Škoda. Sportovní boxerský duch se nevytrácí jedinou vteřinou a stále se z příběhem pojí předvídatelná myšlenka o happy andu. Ale drive to má, to se musí uznat.

Dodatečné informace

Původní název:
Southpaw (více)
  • USA Bojovník
  • USA Southpaw
Premiéra v ČR:
23. 7. 2015
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
91,71 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bojovník je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch