Bojovník

75%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Bojovníka táhne na svých namakaných ramenech Jake Gyllenhaal. To právě on tento snímek povýšil o level víš. Příběhově je tohle sociální drama vesměs ploché a neoriginální. Zato však dobře zahrané a natočené. Líbí se mi jakým stylem Fuqua točí své filmy. Vždy mají potřebné tempo a spád. To samé platí i pro tento snímek.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Film ve stylu Rocky. Skvělý boxer, pád na dno, drogy, chlast a návrat na vrchol. Za mě nic nového, nic extra, ale dobře se na film dívá, čemuž přispěl výborný herecký výkon Jeka Gyllnhaala, kterého prostě můžu.. Nakonec neuvěřitelný zápas z říše SCI-FI.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Boxerské sociální dramata zřejmě ještě nejsou na ústupu a tak tu máme další, kde nejde jen o to být šampiónem, ale hlavně i dobrým otcem. Nějaké překvapení? Řekl bych že asi ne. Když sociálka sebere dítě, získat ho zpět je daleko těžší boj než v ringu zdolat soupeře. Zdánlivě sportovní film se tedy záhy mění v drama, které po citové stránce ale nějak nefunguje. Škoda. Sportovní boxerský duch se nevytrácí jedinou vteřinou a stále se z příběhem pojí předvídatelná myšlenka o happy andu. Ale drive to má, to se musí uznat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nepřiznaný remake třetího Rockyho. Pořád ale čekám na den, kdy Fuqua dostane konečně zase pořádný scénář.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film staví na zažitém žánrové klišé a pro mnohé zřejmě nepřináší nic moc nového. Není to takový nářez, jako když se objevil De Niro v odporné kreaci v Zuřícím býkovi, Gyllenhaal není ani takový dobrák jako Rocky, ale je tam něco, co mě při sledování filmu trklo a co nikdo podle mě nenapsal. Gyllenhaal představuje dnešní produktivní generaci tátů od rodin, kterým stačí jedno větší uklouznutí a z rodinné idyly postavené na hypotékách a spotřebních úvěrech se může stát noční můra. Bojovník není hloupý film a netočili ho hloupí filmaři, netroufám si tvrdit, jak bude hodnocený za deset let, to nepřísluší nikomu predikovat, nikdo nemůže vědět kam se film zařadí. Jisté je to, že je to film kvalitní, plný emocí a profesionálně natočený. A já si myslím, že to není vůbec málo.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
4 hvězdičky bych dal, kdybych u toho neusínal. Každopádně silný příběh a dobře natočený. To jak se Jake vypracoval, to je mazec, klobou dolů. Ale jinak za měsíc si na to už nevzpomenu, jen že to bylo o boxování. 64%
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Boxerské drama, které tu už bylo několikrát, ale Jake to zvládl najedničku.
FlyWater
FlyWater
4 527 bodů
10
Tak Bojovník mi neskutečně sednul. Dlouho jsem hledal nějaký sportovní film. Na Bojovníka jsem narazil náhodou a jsem za to rád. Čekal jsem čistokrevný film o boxu. OMYL ! To co se z toho vyklubalo bylo super ! Jake Gyllenhaal skvělej bouchač. Hned si našel moje sympatie. Ale celkově herecké obsazení je skvěle ( Rachel McAdams, Forest Whitaker ....) . A skvělý soundtrack od Eminema ! Nedokážu se ho nabažit. Film přišel automatiky mezi mojí TOP 10. Ponaučení : Nikdy se nevzdávat a bojovat dál !
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Gyllenhaal je super. Fakt jsem žral, když si nechal rozbíjet držku, aby se následně přepnul do berserkr módu a soupeře totálně zničil. Jenže pak to začne být podezřele dlouho smutné. Dcera, která ho celý film zbožňuje ho začne na povel scénáristy nesnášet a chovat se, jako fakt zlý dítě. Tvůrci jdou dokonce, tak daleko, že násilně přimíchají instantní zápletku o smrti malého černocha, z tělocvičny, kterého nám má být líto, když jsem ho předtím viděli asi minutu čistého času. Celé to směřuje k finálnímu fightu, na který jsem se moc těšil. A ten tvůrci odflákli. Totálně bez katarze a pocitu zadostiučinění. Což je průser. Chci říznou hudbu a zpomalený záběry na krvavý držky. Prostě kdyby si to ponechalo energii z úvodního zápasu bylo by to o mnoho lepší.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
8
Velké očekávání jsem od toho nečekal, ale celých 120 minut to ze mě ždímalo slzy jak už dlouho nic. Herecké výkony mě překvapili, hlavně u Rachel McAdams. Když to shrnu několika pár slov, tak jsem brečel, řval a fandil. 90%.