[REC] 4: Apocalipsis

55%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Ve čtvrtém snímku série [REC] se tvůrci vrátili k reportérce jmenující se Ángela Vidal, známá z prvního a druhého dílu. Že by po kritice diváků dějového odklonu ve trojce? Každopádně dle toho, jak to s ní ve dvojce skončilo tu máme možnost viděl co se dělo dál. A příběh nás zavádí na jakousi loď s vědci hledající na virus lék. A samozřejmě nic nejde podle plánu. Po delším úvodu, aby se divák zorientoval, se pomalinku zvyšuje napětí a vše se roztáčí až do krvavého finále. Děj je více akční než hrůzostrašný, ale takových je snímků vícero. Strach to tedy nebudí a je znát dějová šablonovitost. Zakončení příběhu také nijak nepřekvapí, neboť od dob snímku ´Vetřelec´, se toto použilo opravdu nesčíslněkrát. Pecka to tedy rozhodně není a jako samostatný film by to zřejmě neobstálo, ale jako doplněk série s podtitulem - a jak to bylo dál - bohatě postačí.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Trošku zklamání. Když už ne převratnej děj, tak alespoň pořádná řezničina, ale ani to se nekonalo, třetí hvězdičke je spíše už jen z úcty k sérii. 40%
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Vizuál nadevše Kdo čeká složitou zápletku a vykreslování postav at ´po snímku vůbec nesahá, to není na to ten správný film.První REC, to je dnes už taková legenda (zaslouženě), dvojku jsem nějak nepobral... Trojku (prozatím) rovnou přeskočil, no a čtyřka... koukněme se na to! Jaké příjemné překvapení se nám tu vylouplo. Zahodit všechny připomínky k ději (protože ten je... no, spíš ten není. A bavit se u horůrku, ze kterého adrenalin cáká víc než krev z hlavy nakaženého .Ono vůbec je čtvrté REC po technické stránce hódně vydařené, tím myslím hlavně hudbu, kameru a celkové vizuální vyznění- moc pěkně se na to kouká. A Ángela Vidal je novodobou Španělskou Ripleyovou.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Jak dobré byli první dva díly, tak špatný byl ten zatím poslední. Výborná kombinace duchařské nákazy co mění lidi v zombie, byl prostě super nápad. Konec dvojky byl výborný a její přímé pokračování ve čtvrtém díle, nám ukáže obyčejného parazita a defakto všechno to modlení a to co ve druhém díle potvrzovalo nějaké duchy či démony tento film naprosto vyhodil do hajzlu a skoro to vypadá, že v tom druhém filmu byli všichni zfetovaní pořádným matrošem, protože nevím jak je potom možný že tam modlitba zapalovala krev a kamera s nočním viděním odkrávala něco co na normálním světle nešlo vidět, když šlo o blbýho parazita co očividně s nějakým démonem neměl nic společného. Proč posrat tak slibně vycházející sérii.