Area 51

49%
Area 51

Tři přátelé spolu s dívkou, jejíž otec byl zabit lidmi z Oblasti 51, se po jistých přípravách vydávají do Oblasti 51 s úmyslem vniknout do podzemní tajné základny a natočit světu skrytá tajemství. To vše poté, co jeden z nich zažívá mimozemský únos během večírku. V podzemí základny skupina narazí na pár značně skličujících skutečností, kdy závěrem dojde k úniku mimozemské entity, jež v prostoru nahání je i personál. Bláznivý, prakticky neuskutečnitelný nápad se záhy změní v klaustrofobickou cestu bez návratu. Točeno stylem The Blair Witch Project.



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Oren Peli je prostě babral,který není jen špatný scénárista,ale očividně i špatný režisér. Ten člověk není schopný vytvořit jakoukoli atmosféru a tempo vyprávění. Už od začátku je film nudný,což se nezmění ani po celou délku filmu. Filmy natočené stylem Found Footage vyloženě nesnáším a zde je to otravnější než kdy před tím.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
A máme tu další počin ve stylu ´Found Footage´ a nutno dodat, že v tuto chvíli už bohužel o nic světoborného či jinak překvapujícího nejde. Snímek údajně vznikl před šesti lety a tak je podivné, že s tím tvůrci přišli až teď. Za tu dobu vzešlo do kin a na stříbrné placky nepřeberné množství takovýchto snímků a tak se dá říci, že tento přišel takříc s křížkem po funuse. Oren Peli se nijak nesnažil tento žánr osvěžit a stále šel podle zavedeného schématu, což už je dnes přeci jen poněkud okoukaná záležitost. O špatný film však rozhodně nejde. Po přirozeném počátečním představení všech postav a jejich nápadu vniknout do známé tajemstvím a různými konspiracemi opředené oblasti 51 se atmosféra byť pomalým, ale zcela přirozeným tempem začne pomalu zahušťovat a i přes mnohé realistické nelogičnosti gradovat do dnes již bohužel předvídatelného konce. V jednoduchosti je síla takže žádná překombinovanost děje, žádné přebuzené lekačky a žádné děsuplné zvraty. Prostě video jaké bychom klidně mohli natočit i my. A tak se tento snímek může s přehledem zařadit mezi ostatní a Peli zase může jen doufat, že neupadne v zapomnění.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Bez výraznějšího napětí. S nudnějším stylem natáčení. S dobře naplánovaným dějem. Zbytečně natahovaný rozjezd.

Dodatečné informace

Původní název:
Area 51 (více)
  • USA Area 51
Země původu:
USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
0,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Area 51 je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch