Bídníci

71%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
V Čechách natočený film dánského internacionála Billeho Augusta je nadprůměrná adaptace mnohokrát zfilmovaného klasického příběhu. Velmi slušné je obsazení trojice hlavních rolí, jako drsný pronásledovatel je Geoffrey Rush jedinečný.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Libové zpracování slavného a historicky velmi cenného příběhu, který bude coby věrný obraz složité doby a ještě složitějších lidí populární a atraktivní jistě i tehdy, kdy lidstvo vlastní hloupostí obrátí evoluci vzhůru nohama a dokope se opět na životní úroveň, na jakou dnes moderní společnost s úsměvem vzpomíná u podobných poutavě výpravných hollywoodských fláků. Je to procítěné, překrásně ozvučené, emocionálně postačující a hlavně tak parádně zahrané, že už si dané knižní postavy zkrátka nelze představit s jinou tváří. Všemu však naprosto dominuje psychologický a politicky chytře podložený souboj mezi dobrotivým Valjeanem a ďábelským Javertem, který je díky hereckým výkonům Neesona a Rushe a důkladné symboliky jejich vztahu v rámci osobní, politické i konvenční roviny mnohem více pamětihodný než bojové sekvence z potlačování revoluce. A to je prosím plus, ohromné plus!
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Ze všech zpracování tohoto historického románu Victora Huga mi právě toto připadá nejsilnější. Má skvělou atmosféru, hlavně ústřední dvojice Liam Neeson a Geoffrey Rush je vynikající. Zejména Geoffrey Rush mě oslovil. Rovněž hudba Basila Poledourise. Persson za kamerou též zaslouží velkou pochvalu.
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
8
Pro mě asi nejzábavnější a nejkvalitnější zpracování Hugova příběhu.
farb
farb
2 064 bodů
8
Jako neznalý knihy a předchozích fílmů, můžu říct, že film má podmanivou atmosféru a úžasné herecké výkony, které mi ještě dlouho zůstali v paměti.
voleman
voleman
927 bodů
8
Velmi dobrý film se skvělou ponurou atmosférou a s ještě lepšími herci. Hlavně ústřední dvojice Liam Neeson a Geoffrey Rush byla skvělá. Jinou adaptaci bídníků jsem sice zatím neviděl, ale tohle se mi hodně líbilo, ikdyž na úplně plný počet hvězdiček tomu něco málo chybělo, ale přesně nevím co to bylo. Takhle to jsou hodně silné 4*.