Kněžna Libuše

26%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
4
Chtěl jsem na to jít do kina, ale film byl stažen dřív, než se mi to podařilo. Ještěže to už v Rusku vyšlo na DVD. Co mě urazilo nejvíc? Pokus o zobrazení dívčí války a především "souboj" Přemysla s Vlastou. Jinak se to celkem dalo. Celkem. Jen jsem nějak přehlédl ty lesbičky. Kazi s Libuší nejsympatičtější z celého ansámblu. Nebo to byla Teta? Čert ví... jen jsem celou dobu hledal toho kance (a) Bivoje:)
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
2
Takový druh filmu může vzbuzovat jen pobavené sympatie. Je to podobným způsobem pitomé a nechtěně vtipné, jako třeba Cageův Rituál. A díky tomu je to paradoxně mnohem zábavnější, než jiné, objektivně lepší tituly. Docela bych si to dal s partou kamarádů a kupou opiátů. V takovém případě bych větřil i „guilty pleasure“ kultovku. Bez návykových látek jen pro odvážné, kteří chtějí vidět, že i Přemysl si v rámci svého sloužení užíval orální sex a že Češi (až na Rodena) skutečně nesmí předstírat jiný, než mateřský jazyk.
Pas
Pas
6 225 bodů
0
To je tak tupé, že se na to nedá dívat jinak než na parodii. V takovém případě je to fakt zábava :)) Jirásek transformovaný do neškodného softporna s legračními dialogy a úděsným parodiálním herectvím. Režisér kvalit na úrovni Eda Wooda mi zcela zboural romantickou představu Přemysla Oráče, který zde vypadá jako ta nejnáruživější postava světové mytologie.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
2
Vypadá to jako, když z počítačové hry vyberete jenom konverzační videa a všechny ty bitvy a boje už musíte hrát sami. Ve filmu totiž neuvidíte nic z toho, o čem se mluví. Jinak je to fascinující pokus vnést do historicko-mytologického námětu všechny různé moderní prvky - ekologii, feminismus, lesbické vztahy atd. A samozřejmě, celé je to úplně pekelně zahrané. Ale tak, že jsem se dlouho u ničeho tolik nezasmál. "A co had, krtek a vypelichaný jestřáb?!" Už jsem jen čekal, kdy liška sežere muchomůrku na stole a řekne "Chaos vládne." Jen takovou malou poznámku: režisér pravděpodobně ví o české historii víc než naprostá většina Čechů, kteří četli jen Jiráska. Zprznění dějin bych mu opravdu nevyčítal.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
1
Rozhodl jsem se, že udělám sérii těch nejhorších filmů vůbec a mám pocit, že to nebyl dobrý nápad. Upřímně tyhle filmy stojí za absolutní kulový a nemá cenu je brát jako filmy, spíš možná jako video na vypuzení mozku z hlavy. Pozorovat růst trávy v reálném čase je inteligentnější možnost strávení života, než koukat na tohle. Tento komentář použiji u všech těchto filmů, protože se nenajde jediný, na který by to nesedělo.
lukas
lukas
1 523 bodů
2.5
S dílem se dá soucítit jen ze dvou důvodů; 1) v případě režiséra Wernera šlo o jeho osobní projekt, jeho předci pocházejí z Ústí nad Labem, nedaleko Stadic, odkud je Přemysl, 2) rozpočet filmu činil něco málo přes 1 milion EURO. Proto se na scéně objevuje maximálně 15 herců, nájezd (4) Avarů připomíná spíš než plenění země nebezpečnými nájezdníky bezvýznamnou epizodu s lapky, atd. Výprava téměř žádná, rituály téměř žádné - až na pití krve mrtvého Avara a vydloubnutí oka Pavla Kříže - nic, co by přimělo svět nadchnout se pro důležitou historickou epochu. Duo Vašut-Kříž se spíš než na Vyšehradě ještě zapomněli ve filmu Ať žijí rytíři. Přemysl v bederní roušce připomíná někoho mezi Tarzanem a Ježíšem. Z černého hříběte vyroste urostlý bělouš. Atd. Angličtina dua Vašut-Kříž budí smích u českých diváků. Zbytek světa bude zmatený. Tak toto jsou Ti Češi? Pijí krev pokořeného, ženy dloubou mužům oči a panovník nechá zabít milence své kněžny, v menších sporech se spokojí s useknutím prstu.
Zee
Zee
91 bodů
1.5
Neuvěřitelná slátanina. Tvůrcům sekat ruce za takovejhle paskvil, kterej przní český dějiny!