2Bobule

55%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3.5
Po vydařeném prvním dílu přichází očekávaný propad. V našich končinách je obrovský problém natoč solidní pokračování,jakoby všechny dobré nápady vypatlali v prvním dílu. On vlastně problém nastal v tom,že na režii tentokrát nedohlédl Tomáš Bařina,ale jakýsi Vlad Lanné,který se do snímku nedokázal pořádně ponořit a zachytit tu krásu vinic a jejich prostředí. Není pak divu,že veškerou tu krásu nebyl schopný přenést na diváky.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
2Bobule už prostě neokouzlili tím, čím první Bobule. Hlavní dějová linka, která se točí kolem nájemného vraha je naprosto zbytenčá. Trochu lépe to uchopit, nechat začínajícího vinaře romanticky se trápit s vínem i vztahem, bylo by to daleko lepší. 65%.
Fingon
16 886 bodů
6
Stál jsem před pár dny, tuším to bylo na samém konci dubna, na zastávce a náhodně zaslechl konverzaci jakéhosi plebejského páru. Muž vyprávěl ženě o tom, že právě viděl 2Bobule a že to bylo ještě lepší než první díl... Co si budeme namlouvat, není - ale je to zároveň daleko koukatelnější než všechny Lištičky, Muži v říji atd. Nikterak originální, Voříšková se nesvléká a smích trhající bránici se taky nekoná, ale musím uznat, že jsem se párkrát uchechtl, zvláště po druhé polovině snímku, hlavně ve scénkách s policajty. Hodnocení kolem padesáti procent (v tuto chvíli 54) je dle mého názoru zcela zasloužené a film navíc zcela nechtěně slouží jako sociologický materiál - zatímco chlapi si vesele chlastají a nejsou schopni nic zvládnout, všechno nakonec zachraňují ženy (kterým ovšem muži veškeré zásluhy upřou a ony se po nich ani neshánějí).
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Ano jistě se nejedná o dějinný průlom v české kinematografii a aspiraci na Oscara, ale já se u téhle komedie výborně bavil a ta atmosféra Jižní Moravy, kterou miluji tu taky je, takže tvůrcům i hercům děkuji za výbornou zábavu a nebudu dále hloubat, co být mělo či nemělo oproti původním Bobulím či, že to být vůbec nemělo, proč?
Cettlovka
5 032 bodů
2.5
To se nepovedlo...
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
První díl relativně dobrá originální pointa, druhý už není tak dobrý.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
0
Film trpící únavovým syndromem. Nejzbytečnější hodina a půl, kterou jsem letos strávil v kinech. Jestli jednička bylo "navoněné nic", které v hodně vstřícných divácích navodí nějakou letní pohodu, tak dvojka je absolutní nic umocněno na druhou (a la "Vědomosti vaší dcery se rovnají nule. Pro postup do dalšího ročníku je třeba, aby je minimálně zdvojnásobila".). Nepředpokládám, že libovolný ze zúčastněných tvůrců mohl mít dojem, že dělá dobrý film. Nad scénářem muselo být každému jasné, že jde jen o rozředění původního konceptu "uděláme český Dobrý ročník, víc pro teenagery". A naředěno je to tak, že už tam nezbylo cokoli atraktivního. Jestli letošním nejhorším filmům - Operaci Dunaj a Ulovit miliardáře - aspoň šlo o to něco sdělit, tak u 2slow 2tedious 2Bobulí šlo všem akorát o to shrábnout honorář a potlačit stud, že v tom účinkují.
bidlobox
3 802 bodů
5
Tvůrci nabízí divákům jednoduchou matematiku ve smyslu jedna plus jedna jsou bobule dvě, ale zapomínají, že kdo chce rychle víc, často nemá nic. Film sice u diváků jakžtakž prošel, ale žádnou peckou se pochopitelně nestal. V jedničce byly ještě sem tam pěkné filmařské nápady, tady už jsou jen sem tam pěkné záběry jihomoravské krajiny ospravedlňující prkenné výkony herců a nesmyslné taškařice, které jim předepsal scénář.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
4
Plakát lepší filmu, jednička lepší dvojce....
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
docela dobré pokračování