Muži v říji

58%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Uznávám,že na český snímek jsou Muži v říji celkem slušnou komedií,která se nesnažila být za každou cenu zábavná jako to bývá v posledních letech u Troškových filmů. Sedláček zde slušně zachytil vesnickou atmosféru a navíc se mu i podařilo věrně vykreslit charaktery hlavních postav. Celkově je to pro mne takový průměr,protože mi snímek přišel na dvě hodiny velmi nevyrovnaný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pohodová a místy dost trefná venkovská (polo)komedie s několika nezapomenutelnými scénkami a výtečnými herci (takového Zedníčka jsem v kinofilmu viděl snad po 20 letech). Barešův premiér rulez. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Komunální satira bez potřebného tempa, která je tvořena šablonovými postavami, jak z učebnice pro slabomyslné. Zajímavý je Martin Trnavský bydlící v autě, který svému bizarnu dodává alespoň nádech komiky. Vcelku zapomenutelný a dnes již zapomenutý film.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Žádná typická česká krávovina to není, jak se na první pohled zdá. Je znát, že zde hrajou divadelní herci a ne herci/neherci. Moravské nenucené prostředí potěší a pár hlášek taky nebylo špatných. Za podívání to určitě stojí. 61%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Na půli cesty mezi Slámou a Najbrtem vyrostlo osobité vyprávění bez zbytečných estrádních příkras (až na pár výjimek). Strašně bych si přál, aby Sedláček natočil čistou žánrovku, která nebude pobíhat kolem globálních společenských neduhů (přičemž všechny jen tak zběžně olízne), ale lépe zacílí podstatu vyprávění. Figurky s polořečenými motivy a všudypřítomné nálepky ho samy o sobě nedělají. V rovině vyváženosti scénář-režie jsou na tom líp Pravidla lži, přesto Muži nejsou krokem zpátky. Spíš někam stranou, kde se za slušné peníze cvičí řemeslo a práce s herci i neherci. Oboje dopadlo skvěle, příště už by z toho mohl vzejít skutečně dospělý a kompaktní film. 70%.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
No, malinko rozvleklé, s kapkami humoru, ale proč ne...
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
8
Má to podobný potenciál růst jako kdysi Dědictví.
kawa
3 388 bodů
6
Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdnou“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne...Podprůměrný film, kde si své odehrál pouze Dulava, překrvapivě Hanzlík se spokojil jen se šablonou a opět dokázal, že je pouhým stínem svého někdejšího já.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
6
Sedláček natočil velmi zajímavé Pravidla lži, tady si už moc jistý nejsem....
pitryx
pitryx
1 262 bodů
4
Asi to mohlo být kratší, ke konci jsem se už dost nudil, ale také to bylo tím, že jsem nerozuměl tomu, co říkali do toho mikrofonu. Sem tam problesklo i nářečí, hezký brněnský přízvuk. Celkově se občas zasmát dalo a snad se na to dá kouknout ještě jednou. Ale nemusí se.