Pouta

69%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Na české poměry vydařený film na téma, které u nás porstě funguje a ještě chvíli fungovat bude. I když už začíná být těchto příběhu přemíra, tak stále patři mezi ty nejlepší a často se povedou. Pro mě celkem neznámý herec zahrál slušně a film je ok - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Je důležité, aby u nás takové filmy vznikaly. Moc důležité. Filmy své, drzé, bez humoru, bez oblíbených herců, které vsázejí na dobrou filmařinu. Není to dokonalé, dokonce je to trochu odtažité a neosobní, ale působí to...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nebudu zakrývat zklamání, protože na Pouta jsem se těšil ze všech letošních českých filmů nejvíce a ten výsledek mě jaksi moc neuspokojil. Přepísknutá stopáž doslova bije do očí a nezachrání to ani perfektní herci ani ta dokonalá hudba (něco tak kvalitního jsem v českém filmu dlouho neslyšel..)
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Neoddiskutovatelně jeden z nejlepších českých filmů posledních let. Místy poněkud zdlouhavé, v jiných místech geniální.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Pouta to u mě neměly a nemají lehké. Napoprvé jsem je vzdal a nyní, po třech letech se k nim vrátil. A opět mě čekala těžká a nepříjemná cesta, abych se dostal ke konci. Pouta mají blíže k artu, než k normální produkci, nenahlíží na režim, ale na lidi v něm, ale hlavně pronikají hlouběji do mysli jednoho psychopata, který je shodou náhod i příslušník Stb. Pomalu a v doprovodu nepříjemné hudby pronikáme do jeho mysli a na konci v ní nenacházíme nic, než vztek. Pouta jsou zajisté nejzajímavější zážitek, který je nejen zručně natočený, ale i dobře napsaný a zahraný. Jen je příliš odtažitý, nekonkrétní a na obyčejného diváka pomalý a nudný. Nikam nespěchá, těží hlavně z atmosféry a záměrně ukáže méně, než by mohl. Jako experiment geniální, vhodný na festivaly. V kině ale takovéto filmy proletí bez povšimnutí, protože na tohle bylo klasické publikum zkrátka nepřipravené a kdo ví, kdy tomu bude jinak.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Jeden z mála filmů, kde se kvalita natočení alespoň trošku přibližuje k americkejm filmům, mám na mysli hlavně kameru. Herecký výkony jsou taky na úrovni, nikdo nic nepřehání a člověk jim vše věří, ne jako u kravin typu Babovřesky nebo různé české seriály. Líbilo se mi, že krom Kaisera tu nehrajou žádní známí herci. Ondřej Malý je fakt hustej a dobrej, ale kdyby ho hrál Karel Roden, tak by to nemělo chybu, ten by se na tu roli hodil jako prdelka na hrnec. Ponurý hudební doprovod, který mi připadal jako kdyby byl z nějakýho hororu byl taky na hodně dobrý úrovni. 78%
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
3
Z mého pohledu nemastné, neslané a s vyšším počtem "hluchých" míst než by bylo zdrávo. Nicméně oceňuji Ondřeje Malého v roli Antonína a obsazení "neokoukaných" herců.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
Základní postřeh : vynikající kamera Jaromíra Kačera, výprava, kostýmy,výborný Ondřej Malý v roli příslušníka STB a pomalé artové tempo, které uchvátí. Film z roku 2010, ale překvapivě natočený jako z jiné doby, před 30 a více lety. Samozřejmě ihned vystane porovnání s filmem Životy těch druhých, kde byl lepší scénář, pointy a pochopení doby. U nás je STB vykreslena jako parta depresionářů, alkoholiků, přihlouplých lidí. Ve filmu chybí motivy, alespoň proč se Ondřej Malý zamiloval a byl schopen kvůli tomu potopit své ideály, nebo proč chtěl možná jen sex a byl schopen potopit své ideály. Co chybí ve scénáři, resp. v ploché etudě s dobrými dialogy, dohání poklidná režie. Nejlepší dílo Radima Špačka. Slabší děj, který umocní délka filmu posouvá film obrazně do vyprodaných klubů své doby (doufám, že vyprodaných, v kinech jsem ho nestihl, byl hned pryč). Potěšila by mne špetka naděje, optimismu,alespoň u jedné z postav, ale to je můj osobní názor.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 110 bodů
8
"Fízl na speedu" a "prázdnej bastard uhnětenej z kurevskýho těsta" Antonín Rusnák patří do stejné skupiny postav jako Bad Lieutenant Harveyho Keitela nebo Daniel Plainview z Až na krev. Ten film jako celek je ale tak zvláštně nevyrovnaný, že se mi názor na něj mění každým zhlédnutím.
kawa
3 388 bodů
6
Dramatický příběh o zamilovaném sadistickém STBákovi, který se zamiluje do slovenské jeřábnice, a kvůli tomu je schopný nebezpečně ohrožovat své přátele, rodinu i nepřítele režimu. Příběh se sice má odehrávat v 80. letech, ale atmosféra filmu tomu neodpovídá. Velmi slabě zpracovaný slabý námět, a proto jedinou světlou výjimkou na snímku je kamera a krásná slovenská herečka Kristína Farkašová, která v některých momentech dává vzpomenout na jinou slovenku v kinematografii 80. let Zoru Kesslerovou.