Pelé: Zrození legendy

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Kdo miluje fotbal musí milovat i Pelého, protože fotbal je Pelé a Pelé je fotbal. Tento pět let starý biografický snímek má sice své mouchy, ale stále se jedná o nadstandartní záležitost, kterou si užijí hlavně fanoušci kulatého nesmyslu. Pelého příběh je motivující a všem začínajícím fotbalistům dává naději, že kdokoliv může vystoupat až na vrchol a je zcela jedno odkud pocházíte. Perfektně to vystihuje hláška z filmu: Jen se bav. Všechno ostatní přijde samo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pelé byl bez diskuze jednou z největších ikon fotbalové scény a film si zasloužil. JE to pěkná podívaná o jeho začátku kariéry, moc se mi však nelíbilo zpracování fotbalových utkání a přišlo mi to zbytečně hollywoodsky přibarvené. Větší syrovost by snímku prospěla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Strašlivá kravina. Ta první třetina hrající si na něco ve stylu Města bohů s odřenýma ušima ještě ušla, ale postupem času šel celý pohádkový příběh do kopru. Úplně nejvíc mě dokázaly pobavit fotbalové parádičky ve stylu "na Peleho leti centr, kolem něj samo nikdo není (jenom šest protihráčů postává kolem a koukaj) a on osamocen střihne nůžky." Prostě fotbalový film od Amíků..
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
Martrix
Martrix
2 449 bodů
6.5
Tento film má dvě roviny. V jedné sledujeme dětství Pelého, ta druhá ukazuje za jakých okolností se proslavil a jaký měl vliv na návrat gingy do brazilského fotbalu. Je obrovská škoda, že je nám toto vyprávění zprostředkováno skrze tu hollywoodskou napudrovanost. Díky tomu je to takový sádrový trpaslík mezi životopisnými filmy. Šablonovitý, na hranici kýče, plný manýrů, jako jsou neustálá významná pokývnutí, aby Pelé najel na gingostyle. Na druhou stranu...v hlavní roli je Brazílie, nejšikovnější fotbalista světa a příběh a la Kokosy na sněhu. Proč vlastně ne. Když se k pořádnému životopisnému filmu o svém národním pokladu nedokopali Brazilci (tedy asi), hold to přišlo z továrny na sádrové trpajzlíky. I přes tu zmiňovanou napudrovanost se tvůrcům podařilo zprostředkovat brazilský zápal pro fotbal, jejich frustraci po mistrovství 1950 a vlastně udělat ani ne tak životopisný, jako spíš sympatický sportovní film. Takže jak vidíte, pocity z tohoto filmu se ve mě míchají skoro jako švédská obrana s brazilskou gingou.