Američtí bohové

75%
Američtí bohové

Dnes už kultovní a mimořádně šikovný spisovatel Neil Gaiman má maličko utrhané ruce od producentů, kteří chtějí adaptovat jeho knihy. Kabelovce Starz se podařilo získat práva na adaptaci románu Američtí bohové. Jednoduchý nápad postavený na myšlence, že bohové žijí mezi námi a nemají to vůbec jednoduché převedli do TV podoby scenáristé Bryan Fuller (Hannibal) a Michael Green (Heroes). (Jan Stehlík, Kinobox.cz)





Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
První dvě epizody mne velmi dobře naladily na celý seriál,ale s přibývajícími díly šla kvalita mírně dolů. S blížícím se finále šla kvalita zpět nahoru a mé dojmy jsou vesměs pozitivní. Největším plus je vizuální stránka,která nabízela přímo orgie pro mé oči. Občas se mi zdál seriál mírně chaotický a rozpačitý. Možná kdybych znal předlohu,tak bych hodnotil lépe,takhle je to jen 75%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
S01 - Knihu jsem ještě dočíst nestihl (1/3), ale seriál je stejně bizarní. Casting perfektní, Stín, Středa, Laura v podání božské Emily Browning a hlavně Sweeney (Pablo Schreiber začíná vyčnívat skoro ve všem, v čem se v posl letech objeví). Klobouk dolů před tvůrci, Gaimanova kniha rozhodně nepatří k těm nejsnadněji zfilmovatelným.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7.5
American Gods nám v první sérii postupně (svým tempem) představují staré i nové bohy a všemu vévodí Ian McShane, který v roli pána Středy je perfektní již od prvního dílu. Celý seriál, ale tak trochu pokulhává, je víceméně složený z různých momentů, které se sice ke konci spojí, ale do té doby jsou spíše matoucí, než že by pomáhaly v orientaci v ději a to obzvlášť pro diváky bez znalosti knižní předlohy. Vizuálně je ale seriál naprostá dokonalost, ať už v různých časových dobách, realitách i snech, dále velmi chválím výběr herců, velmi mě překvapil Pablo Schreiber a pomalu se rozpadající Emily Browning, oba si v mnoha momentech kradou celý seriál pro sebe. Po skončení první série mám spíše rozporuplné pocity, doufám že se druhá série dostane někam dál a bude trochu svižnější.

Dodatečné informace

Původní název:
American Gods (více)
  • USA Američtí bohové
  • USA American Gods
Premiéra v ČR:
30. 4. 2017
Země původu:
USA
Čeština:
Američtí bohové je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch