Američtí bohové

75%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
První dvě epizody mne velmi dobře naladily na celý seriál,ale s přibývajícími díly šla kvalita mírně dolů. S blížícím se finále šla kvalita zpět nahoru a mé dojmy jsou vesměs pozitivní. Největším plus je vizuální stránka,která nabízela přímo orgie pro mé oči. Občas se mi zdál seriál mírně chaotický a rozpačitý. Možná kdybych znal předlohu,tak bych hodnotil lépe,takhle je to jen 75%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
S01 - Knihu jsem ještě dočíst nestihl (1/3), ale seriál je stejně bizarní. Casting perfektní, Stín, Středa, Laura v podání božské Emily Browning a hlavně Sweeney (Pablo Schreiber začíná vyčnívat skoro ve všem, v čem se v posl letech objeví). Klobouk dolů před tvůrci, Gaimanova kniha rozhodně nepatří k těm nejsnadněji zfilmovatelným.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7.5
American Gods nám v první sérii postupně (svým tempem) představují staré i nové bohy a všemu vévodí Ian McShane, který v roli pána Středy je perfektní již od prvního dílu. Celý seriál, ale tak trochu pokulhává, je víceméně složený z různých momentů, které se sice ke konci spojí, ale do té doby jsou spíše matoucí, než že by pomáhaly v orientaci v ději a to obzvlášť pro diváky bez znalosti knižní předlohy. Vizuálně je ale seriál naprostá dokonalost, ať už v různých časových dobách, realitách i snech, dále velmi chválím výběr herců, velmi mě překvapil Pablo Schreiber a pomalu se rozpadající Emily Browning, oba si v mnoha momentech kradou celý seriál pro sebe. Po skončení první série mám spíše rozporuplné pocity, doufám že se druhá série dostane někam dál a bude trochu svižnější.