Výchozí bod

73%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nuda, jejíž směřování a vůbec zpracování je celou dobu naprosto jasné. Film bez překvapení, bez neočekávané emoce, bez napětí. Jako otevírací film festivalu svojí nenáročnou načančaností asi pěkné - nikdo se neurazí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zvláštní film. Taková komorní vědecká romantika se závěrem, ze kterého až mrazí. A bylo fain vidět konečně Jimmyho v hlavní roli nějakého snímku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Každý pokus o originalitu v dnešním mainstreamu se cení. vzhledem k tomu, že Astrid je nádherná kočka, Brit je zajímavě napsaná figura a Michael Pitt všeobecně divný je solidní artovka, která možná recykluje pár nápadů z jiných dobrých kultovních filmů, ale rozhodně se to dá. Výtah je solidní nápad:-)
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Naprosto mě nezajímá, nakolik pravdivá jsou veškerá vědecká fakta, s nimiž si film velmi obratně pohrává a brilantně slučuje s příjemnou romantickou zápletkou. Zajímá mě jedině to, že Mike Cahill zvládl svou práci natolik dobře, že film i s množstvím donekonečna opakovaných existenciálních úvah a poněkud zdlouhavým seznamovacím intrem jen tak nevyšumí do prázdna, nýbrž se zásluhou přitažlivé formy a chytře vystavěného scénáře s dojemným a filmařsky působivým finále pevně zahryzne do našeho podvědomí a nějakou dobu ho tam i rádi uchováme. Malý film, ale bez větších zaváhání či předvídatelných zvratů...
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Zajímavý námět, rozehrání příběhu, ale později přímočará linka, jakoby autor filmu chtěl říci jasně, s jistotou, a polopatě, jak se věci mají, jak to funguje. Stačilo málo a mohl to být výjimečný film, kde napětí a překvapení se ztratí v překotnosti a informacích, co bylo potřeba, aby se řeklo: takhle to je, víš? Škoda, že si více nehrál třeba s 11:11 a podobnými náměty, jako bylo zjištění věcí o sítnici. Ale celkově pro mne dobrý pokus. Mám chuť si dát od něj Another Earth, minimálně ze zvědavosti.
  • námět, základní linka
  • katarze a posledních 15-20 minut, předvídatelnost po celou dobu filmu
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
6
Mladý vědec Ian je přesvědčený, že to bude právě on, kdo definitivně vyvrátí existenci Boha. Není první, kdo dostal ten nápad, ale je fascinován myšlenkou, že jeho důkaz bude ten nejpřesvědčivější. Zamýšlí totiž nezvratně prokázat evoluci, a to precizním zdokumentováním vývoje oka. Potíž je v tom, že s evolucí mají problém američtí fundamentální křesťané, evropské to nechává zcela v klidu. Stejně jako nevěří v reinkarnaci. Závěr je náborová akce do některého z indických duchovních center. A mezitím love story, přičemž Ian miluje Sofi a Karen miluje Iana.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Originální námět ve velmi chytlavém provedení, opírající se především o střet víry a spirituálního světa s exaktní vědou a její snahou popřít boží přítomnost. Velmi dobře vybrané obsazení snímku. Palec nahoru.
king-kurt
king-kurt
1 280 bodů
6.5
Dalo by se říci, že tomu filmu skutečně něco málo chybí. Je to nadprůměrné, ale ne převratné. Závěrečná "pedofilní" pasáž z Indie není úplně dobře zvládnutá, tím myslím režijně i scénaristicky, ale kdo koho může soudit? Já ne:).Chvílemi by člověk v rámci sci-fi chtěl asi vidět větší souboj mezi božstvím a vědou, ale nakonec je z toho jen hledání po všech stránkách. Spíš plus, než mínus.
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
8
Mně se tyhle spirituální věci všeobecně dost eklujou, navíc když je tu, tak jak to ve filmech bývá, ateistická postava, která je od počátku odsouzena k tomu, aby jí její zabedněnost byla časem vmetena do obličeje. Ale to finále je podané tak geniálně, že bych plakal, jak dobrý to je. Takhle parádně využít předvídatelnost ve svůj prospěch. Výsledný dojem z filmu se tím náhle zásadně zvedl.
Pacman
Pacman
586 bodů
8
Parádní romantika, kterou i chlap zvládne. Ale tak jednoduché to rozhodně není. Miluju tyhle filmy, kde dochází k určitému rozporu vědy a víry. Tleskám soundtracku, protože tahle kompilace hudby byla vybraná opravdu od srdce, tleskám i za režii. Scénář trochu klišé, konec (a tím myslím spíš ten po titulcích) sráží hodnocení. Hezké klidné pokoukání, které moudřejší (hloubavější) osoby zaměstná psychicky trochu víc než ostatní. Vřele doporučuji, dámám a slečnám doporučuji připravit kapesníky.