Výchozí bod

73%
Výchozí bod
Americký film Výchozí bod sleduje životní příběh Iana Graye, doktoranda molekulární biologie. Ten žije ve společnosti, kde oční duhovka slouží jako jedinečný identifikátor každého člověka. Kolem očí se točí i celý jeho svět. Je totiž plně pohlcený svým výzkumem evoluce oka. Z posedlosti prací ho vytrhne Sofi, tajemná dívka s nádhernýma očima, která si libuje v ezoterice. Ian jí okamžitě propadne a vstupuje do nečekaně vášnivého vztahu, který ale náhle končí Sofiinou smrtí. Zdrcený Ian se noří zpět do výzkumu a jeho život se pomalu vrací do normálních kolejí. Tedy alespoň na chvíli. O několik let později totiž sken očí jeho dítěte přináší šokující výsledky, a Ianovi nezbývá než pochybovat nad svým celoživotním dílem. Co když je všechno úplně jinak, než si vědci myslí?



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nuda, jejíž směřování a vůbec zpracování je celou dobu naprosto jasné. Film bez překvapení, bez neočekávané emoce, bez napětí. Jako otevírací film festivalu svojí nenáročnou načančaností asi pěkné - nikdo se neurazí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zvláštní film. Taková komorní vědecká romantika se závěrem, ze kterého až mrazí. A bylo fain vidět konečně Jimmyho v hlavní roli nějakého snímku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Každý pokus o originalitu v dnešním mainstreamu se cení. vzhledem k tomu, že Astrid je nádherná kočka, Brit je zajímavě napsaná figura a Michael Pitt všeobecně divný je solidní artovka, která možná recykluje pár nápadů z jiných dobrých kultovních filmů, ale rozhodně se to dá. Výtah je solidní nápad:-)

Dodatečné informace

Původní název:
I Origins (více)
  • USA Výchozí bod
  • USA I Origins
Premiéra v ČR:
25. 9. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Výchozí bod je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch