Kráska a zvíře

63%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Moc hezky natočený, spousta příjemných efektů. Výprava taky nemá chybu. Jen ten scénář mi přijde takovej kostrbatej. A zvíře vypadá jako vychrtlá kočka co nám běhá po dvoře, jen pohladit a nakrmit. Na frantíky slušná práce. 70%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5.5
Rozpačitý dojem ve mně zanechala tato velkolepá výprava do magické říše Zvířete a krásná Léa Seydoux, která se coby Kráska neochvějně vydá do jeho moci. Příběh je silný a dobře známý, přesto se tady rozpadl v polosnění, snad s cílem využít co nejvíc Vincenta Cassela, který může být jen krásným princem ze vzpomínek, ale jako Zvíře ho moc docenit nemůžeme. A tak jsme opájeni zámkem a celou říší, hrdinčinými šaty, proměněnými psíky a všemožnými bytostmi, léčivou vodou a rodinnými vztahy, ale žalostně se nedostává vztahu Belle a Zvířete, takže od silných slov pronesených po tanci není následně úplně zřejmé, kdy se hrdinka stihla do svého prokletého prince tak hluboce zamilovat.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4.5
Bohužel, když se nenapíše dobrý scénář, pak už se těžko dá něco zachránit. Původně zajímavá pohádka, jinak jasná a dějově polopatická, je přepsaná v lehce nesrozumitelný zašmodrchaný vztahový film. Belle ( kráska) je chvíli popelkou, chvíli princeznou, chvíli vládkyní, chvíli milující, chvíli diktující, prostě neujasněný charakter, jako u většiny postav. V tom je kámen úrazu. Pohádka nevtáhne, nebaví a jediné co zůstává je výprava. Je tam řada zbytečných scén a nevyjasněných a zbytečných principů ( obři, divní psi, zlatý šíp ...).
  • kamera, výprava
  • scénář a charaktery postav
  • nevyjasněné motivy
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
8
Pěkně udělanej film, celkem i slušně zahrané...ale jednou a víckrát ne, stěží za 4 hvězdy.
miza
miza
2 336 bodů
6
Tu naši Krásku a zvíře nikdo zatím nepřekonal.
pateta
461 bodů
Původně zajímavá pohádka, jinak jasná a dějově polopatická, je přepsaná v lehce nesrozumitelný zašmodrchaný vztahový film. Belle ( kráska) je chvíli popelkou, chvíli princeznou, chvíli vládkyní, chvíli milující, chvíli diktující, prostě neujasněný charakter, jako u většiny postav. V tom je kámen úrazu. Pohádka nevtáhne, nebaví a jediné co zůstává je výprava. Je tam řada zbytečných scén a nevyjasněných a zbytečných principů ( obři, divní psi, zlatý šíp ...). ( kráska) ů ( obři, divní psi, zlatý šíp ...).
veam
321 bodů
pohádky na vylekání dětí..
pesrex
277 bodů
Krásně děsivý film. Nemůžu se zbavit srovnání s českým provedením, to mě zaujalo víc.
Stanulda007
Stanulda007
244 bodů
6
Dějově je to zase něco jiného než starší verze od Cocteaua, Herze a Disneyho, což je fajn (obzvláště zajímavé mi tam přišlo, že tam ještě před Kráskou byla jiná žena). Za nejsilnější stránku této verze považuji úchvatnou výpravu a celkový vizuál, který je prostě skvostný, a film mě tím vyloženě okouzlil. Stejně tak kostýmy herců jsou nádherné. Celkově mi přijde, že je z toho filmu znát, že musel stát strašný prachy (na evropské poměry), a že vyloženě vyžaduje velké plátno v kině, aby se plně rozvinul do svých estetických kvalit. Co mi už přišlo trochu slabší, byla úroveň některých speciálních efektů, včetně samotné masky titulní postavy (která na mě navíc spíš působila jako legrační Kocour z Bulgakovova Mistra a Markétky). Rovněž mi nesedlo samotné obsazení titulních postav - Vincent Cassel mi zde ve svých 47 letech přijde pro roli zakletého prince příliš starý, a Léa Seydoux mi pro změnu nepřijde pro roli Krásky dostatečně atraktivní, s těmi svými věčnými kruhy pod očima a olbřímí mezerou mezi předními zuby. Jasně, je zajímavá, ale prostě podle mě ne typově vhodná pro takovou roli. (Bez zajímavosti mi ani nepřišlo, jak byla její postava emancipovaná a jak Zvířeti na začátku vzdorovala - možná o to víc se ale člověk na konci diví, kdy se teda vlastně stihla do Zvířete zamilovat). Za mě tedy nakonec spokojenost - a pocit, že je zde tento film mírně podhodnocený (aktuálně 62%).