Padesát odstínů šedi

51%
Padesát odstínů šedi
„Pan Grey vás přijme za okamžik.“ Tahle prostá věta uvedla setkání, které zcela změnilo život nesmělé studentky Anastasie. Zároveň je součástí příběhu, jenž se stal celosvětovou literární senzací, která v rychlosti prodejů překonala i Harryho Pottera. I proto bylo dalším logickým krokem filmové zpracování. V čem vězí kouzlo erotického příběhu Padesát odstínů šedi? Jednoduchá odpověď na to neexistuje. Jsou prostě fenomény, které logickými argumenty vysvětlit nelze. Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš“ s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. Autorka románu E. L. James si nad natáčením udržovala umělecký dohled, a diváci se tak prý nemusí bát, že by ve filmové verzi přišli o některé „výživné“ pasáže z románu. „Moje knížka je dost obsáhlá, což si ti, kdo ji přímo hltali, asi neuvědomují. Samozřejmě jsme museli krátit, ale vše, co šlo ven, lze logicky zdůvodnit. Filmu tahle očista prospěla,“ slibuje autorka předlohy. (Cinemart)



Recenze: Padesát odstínů šedi

Kinobox.cz
40%

Filmových Padesát odstínů šedi bude vyvolávat vlnu emocí. U zhrzených fanynek, jež chtěly jiné herce, u frustrovaných mužů, kteří "museli" (ideálně na Sv. Valentýna) na film se svou drahou polovičkou do kina a u milovníků kvalitní filmové zábavy, jimž se bude příčit, že něco tak obyčejného udává trendy a bortí žebříčky návštěvnosti, zatímco ve vedlejších sálech paběrkují jednoznačně výživnější kousky.

Kinobox.cz
40%

"Padesát odstínů šedi" (kniha) by mě pravděpodobně uráželo. Filmových Padesát odstínů šedi mě především nudilo. Občas jsem se zasmál (někdy na správných místech, někdy na špatných), občas jsem se trošičku vzrušil, ale především jsem se nudil. Rozhodně to není tak špatný film, aby se na něj vyplatilo kvůli tomu chodit.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Čekal jsem,že mi film způsobí 50 odstínů šedého zákalu,ale k mému údivu se nic nestalo. Nechápu zdejší hodnocení. Vlastně mi to připadne jako hon na čarodějnici. Lidi po tomto filmu jdou aniž by ho viděli,nebo jen z principu dávají odpad,protože je to prostě in. Knížku jsem nečetl,tak nemohu porovnávat,ale film se mi docela líbil,i když byl obsahově docela prázdný. Herci byli sympatičtí a své role zvládli více než dobře. Jako celek nemohu film hodnotit hůře než 55% . Pro mě to byl romantický film okořeněný pikantními záběry,které ukázaly jen to co by jsme od filmu pro náctileté čekaly. Těch 120 minut mi uteklo jako voda a se sebezapřením musím konstatovat,že už se těším na druhý díl.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
2
Padesát, ne, sto odstínů nudné šedi: hladce nudný Christian bez špetky charismatu, nudná Anastasia, u níž by nevinnost hledal jenom zarytý naivka či optimista. Nudný předvídatelný děj, nudné postavy (nejenže nic moc vypadají, ale i to herectví je jeden z odstínů šedi), nezajímavé a nevzrušivé erotické scény ... Ten název dokonale sedí, ale asi jinak, než si autoři přáli.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Špatné ztvárnění nadějné předlohy. Film se dlouho rozjíždí, nic se neděje a vůbec na mě nepustil erotickou či dokonce vzrušující atmosféru. Dlouho jsem váhal, že film vypnu, ale nakonec jsem to nějak překousal až do úplného zklamání. Film mi nepřinesl absolutně nic.


Dodatečné informace

Původní název:
Fifty Shades of Grey (více)
  • USA Padesát odstínů šedi
  • USA Fifty Shades of Grey
Premiéra v ČR:
12. 2. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Padesát odstínů šedi je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Padesát odstínů šedi


Podobné


Powered byJustWatch