Assassin's Creed

56%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Vcelku solidní zpracování mě oblíbené hry. Nic moc jsem od toho nečekal a nejspíš i proto nejsem zklamaný. Finále bylo zbytečně překombinované a osobně bych si představoval více scén odehrávajících za španělské inkvizice,ale i tak to hodnotím jako nadprůměr. Fassbender je jako asasin dobrý a vizuální zpracování také nebylo k zahození. Před zapnutím doporučují vypnout mozek,protože to je jedna z podmínek pro sledování tohoto filmu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Snímek dle velmi úspěšné videohry, který vizuálně a věrností hry vypadá daleko lépe, než podobný ´Princ z Persie: Písky času´, avšak po shlédnutí ponechává mnoho nezodpovězených otázek. Těžko říci jak to vnímají herní hráči, ale nezasvěcení diváci těžko pochopí mnohé dějové scény. Co vlastně znamená ten létající orel? Má to s něčím nějaké pojítko? Proč v roce 2016 nikdo nemá zbraně a bojují na pěsti? Kvůli vizuálu filmu? Atd. atd. Akčních scén je tu více než dost, ale na úkor smysluplnějšího příběhu. Ten je velice zkratkovitý a málo srozumitelný. Herní hráči snad pochopí lehčeji, ale ti, co hru neznají, poměrně těžko. Mnohé scény jsou matoucí a v podstatě nic neříkající. CGI efekty očekávaně na úrovni a kamerové nájezdy dnes snad už nijak neohromí. Jako o zábavném snímku vlivem právě těch akčních scén se dá uvažovat, ale nesmí se u toho přemýšlet co, kde a proč.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Warcraft na druhou. Předně je naprosto očividné, že o tom filmu hodně přemýšlelo hodně lidí. Je výsledkem usilovné a upřímné snahy, pracuje s promyšlenými koncepty reflektujícími videoherní podstatu a je vidět, že to není nahodilý blockbuster z nějaké továrny, ale dílo vznikající s péčí. Ale je to taky šílená pitomost, na rozdíl od Warcraftu navíc ukrutně nudná. A je to opravdu smutné. Chtěl bych ten film mít rád, chtěl bych ho alespoň respektovat, ale nejde to. To, jak se tu všichni berou vážně, jak mluví výhradně formou plakátových hesel, je daleko za hranicí směšnosti. Stěžejní postava Marion Cottilard je podivně vymletá a i ten Fassbender zcela postrádá osobnost. Navíc mám dojem, že v Hollywoodu zdražili elektřinu nebo co, protože hned v závěsu za Rougue One přichází další film, který na osvětlení šetří natolik, že v některých dialogových scénách není lidem ani vidět do obličeje. Assassin's Creed je svým způsobem fascinující film, o kterém půjdou skvěle psát studie, ale koukat se na to za boha nedá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Apple Game. Dva nezkušení a jeden rozhodně špatný scénárista, to prostě nemohlo dopadnout dobře. A taky nedopadlo. Nějaké diskuze o tom, jestli se film měl odehrávat víc v minulosti nebo přítomnosti, jsou vlastně úplně druhořadé, když obě linie nedávají moc smysl. Nebo možná dávají, ale rozhodně nebaví. Jediné pozitiva; ta ještě pořád neokoukaná temná Kurzelova forma a Arkapowa parádní kamera. Herci do jednoho mdlí a znudění.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Počítačové hry nehraju a tohle tedy není samozřejmě vyjímkou. Byl jsem zvědavý ale co předvedou oskaroví herci se slibným režisérem. A výsledek? Nehorázná ptákovina a pelmel všeho možného, kde jsou roboti, genetika, templáři, asasíni, FBI, cela smrti, létající orli a to všechno bez jakéhokoli děje nebo dokonce dialogů. Některé scény jsou skvělé, jako celek je to ale hodně velké WTF.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Spojení dvou světů mě v tomto filmu už nezaujalo. Je více lepších na toto téma. Na druhou stranu akcičky nejsou špatné, ale nejsou nijak pozoruhodné.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
2
Sklamanie roka. Nie som síce fanúšik Assassins Creed, ale tento prúser riadne zabolel. Film pokazil asi úplne všetko ,čo sa dalo - okrem produkcie (ale aj tá je otázna). Filmu nepomáha ani Fassbenderov "herecký výkon" ak to teda tak môžem nazvať (čo nemusí byť práve jeho vlastná chyba, pretože ako to tak vyzerá je možné, že svoju prácu neodviedol dobre režisér). Urobiť Animus ako pohyblivú ruku sa zdalo ako dobrý nápad , no ani strašná kamera a s prepáčením neschopný idiot sediaci na stoličke ,čo si hovorí režisér tomu nepomáhajú. Flim stále preskakuje zo simulácie do reality a niekedy aj bezdôvodne. Akčné scény sú nudné ,finálna scéna nedáva zmysel, scény v simulácií nie sú preložené, takže si musíte príbeh dovtipiť z kontextu, čo vám samotná hra nikdy nespravila (i keď i ona sama robila strašné sračky) a mierna odchýlka od príbehu robí taktiež svoju daň. Film by som sa nebál označiť aj ako film s najhorším koncom ,čo som videl. A síce je tento film strašný, je to totálna katastrofa ,ale za to aspoň nieje spodok žumpy. Dávam jednu hviezdu, 30% a Známku: FX ako filmu podľa hry, no za tie strašné herecké výkony si film ako taký viac než 50% nezaslúži. Nech už sa radšej Ubisoft ničoho nechytá, aby už konečne upadol do stavu zabudnutia...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Jsem na vážkách. Mám k tomu hromadu výhrad - finále je jeden velký scenáristický bordel, akce by si zasloužila méně střihů a více celků, herecky to občas svou vážností pomalu klouže k parodii, konflikt je tak lehce načrtnutý, že skoro ani člověk neví, proč jdou postavy proti sobě, prostřihů na Fassyho připojeného na Animus je zbytečně moc, v supermoderním "vězení" pro asasíny nemá ochranka jedinou střelnou zbraň. ALE jako celek mě to až překvapivě chytlo. Atmosféra osobitá, v historické části správně špinavá, hudba přímo skvělá a akce strhující. Je na tom vidět, že filmaři měli vizi a šli si za ní. Škoda jen, že když už dostali k ruce správný rozpočet i šikovné herce, nenašel se nikdo, kdo by se pořádně podíval na scénář. Spálená šance roku.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Čeho jsem se bál, to nastalo. Prostě žádná pecka. Trailer mluví za vše. Jiný režisér a bylo by to třeba o hvězdičku navíc. Je to prostě dobrý, ale, kdybych si měl vybrat mezi druhou projekcí, tak dám radši přednost Xtýmu shlédnutí nějaké klasiky. 50%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Ty vole, co to mělo být. Hráli ti lidi, co se motali kolem filmu, ty hry? Hvězdy dávám za sem tam pěkně natočenou akční scénu, ale jinak to byl nekonečnej nudnej děs.