Cesta do Rokycan

79%
Cesta do Rokycan
Cesta do Rokycan
Není nad poklidný vánoční čas, kdy je tradicí vidět celou rodinu. A tak se po letech otec rodiny odhodlá navrhnout návštěvu své matky v Rokycanech, o čemž jeho žena nechce ani slyšet. Byla svou tchýni uražena, a to se neodpouští ani po letech, a navíc se přeci pojede k její matce! Tak mohou přijít na přetřes staré křivdy a ústupky. Do hádek se zapojuje i dospělý syn, který nakonec svízelnou situaci „ke komu na Vánoce“ vyřeší.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Krátká manželská televizní inscenace ukazující klasické manželské neshody, které zná asi každý.. ženské vs. mužské myšlení.. můžeme tady hrát na ganderovou vyváženost, diverzitu, ale některé věci nikdy jinak nebudou :) Pojetí této hry je spíše kabaretu, ale v rukou skvělých herců je to dobrá krátká podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Miroslav Plzák napsal, Vladimír Menšík, Iva Janžurová a Vladimír Dlouhý sehráli. Typická manželská hádka na téma: Kam se pojede na štědrý den. V povídce vyniká hlavně Menšík, u kterého jsou na taková témata velice známy scénky s Jiřinou Bohdalovou. Tady ji vystřídala Janžurová a nezůstává vůbec pozadu, byť to zrovna s Menšíkem nemá zrovna jednoduché. Oběma, tak trochu okrajově, sekunduje Dlouhý coby jejich syn. A o zábavu je postaráno. Film nemá šanci zestárnout. Kulometná salva slov a logiky dokáže divákovi rozvibrovat bránici i po tolika letech od svého vzniku, jako nikdy. Plzák možná čerpal s případů ze své ordinace, kdo ví. Každopádně je možné, že některý z diváků se někde pozná. Za výborný námět, dobře sepsaný scénář a hlavně vynikající herecké výkony hodnotím plným počtem bodů. Ono totiž je zde laťka posazena tak vysoko, že už nikdo nemá šanci takové to výkony zopakovat.

Dodatečné informace

Původní název:
Cesta do Rokycan (více)
  • Československo Cesta do Rokycan
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění